Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Atalanti… by Lokros!


Δύο χρόνια ύστερα από τις πρώτες ανακοινώσεις η πολυεθνική LOKRIS S.a.r.l προβαίνει σε συνέντευξη Τύπου για το μέλλον της επένδυσης, τη μεγαλύτερη αγροτουριστική επένδυση που ετοιμάζεται στη Στερεά Ελλάδα, στα σύνορά μας με τον Δήμο Αταλάντης…
Η δημιουργία του μεγαλύτερου και καλύτερου προσχεδιασμένου προορισμού παραθερισμού και γκολφ στην Ευρώπη θα κατασκευάσει η πολυεθνική εταιρεία LOKRIS S.a.r.l με έδρα το Λουξεμβούργο και μετόχους της Prufrock Investments και Europa Capital. Το έργο φέρει την ιστορική ονομασία «ΗΩΣ» και κατευθύνεται από την εταιρεία Λοκρός Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ενώ συντελείται από τις εταιρείες Prufrock Investments και Europa Capita (από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στην Ευρώπη) και θα πραγματοποιηθεί στη περιοχή του Εξάρχου, του Δήμου Αταλάντης του Νομού Φθιώτιδας. Στο έργο συμμετέχουν αξιόπιστοι και σοβαροί σύμβουλοι, μεταξύ άλλων, η εταιρεία Αγροτουριστικής ΑΕ (Δημόσια επιχείρηση , Θυγατρική της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης που εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουρισμού) που αποτελεί τον σύμβουλο Τουρισμού και Αγροτουρισμού της «ΗΩΣ».
Πρόκειται για μια απίστευτη για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια συνολική έκταση περίπου 13 χιλιάδων στρεμμάτων στο Έξαρχο Λοκρίδας στο Νομό Φθιώτιδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την επένδυση αυτή έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Επιπλέον, το έργο έχει την υποστήριξη του Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, του Δημάρχου και του ΔΣ του Δημοτικού Συμβουλίου Αταλάντης και του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Εξάρχου Λοκρίδας, ενώ τόσο ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Περγαντάς όσο και Δήμαρχοι της περιοχής έχουν από την πρώτη στιγμή φανερώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Η επένδυση αυτή πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ορίζονται οκτώ ετών, ίσως και δέκα, καθώς αφορά μια τεράστια έκταση στην οποία προβλέπεται να δημιουργηθούν τρία ξενοδοχεία πολυτελείας πέντε αστέρων, Συνεδριακές εγκαταστάσεις, ελικοδρόμιο, 5000 παραθεριστικές κατοικίες, βοτανικός κήπος, βιολογικές καλλιέργειες σε 2000 στρέμματα, water park, 3 γήπεδα γκολφ, 12 γήπεδα τέννις και Ίδρυση της μοναδικής Ακαδημίας Γκολφ στην Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο, όμως, είναι πως το έργο αυτό σκοπεύει να δημιουργήσει πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων ενώ προβλέπεται ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα – πρότυπο για την ανάπτυξη των γεωργικών προϊόντων τόσο στο κομμάτι της παραγωγής τους, όσο και στο κομμάτι τις μεταποίησης και εμπορίας τους, ανοίγοντας άλλους δρόμους για την Αγροτική Οικονομία γενικότερα αλλά κυρίως για τον Αγροτικό κόσμο της περιοχής που αναζητά εδώ και χρόνια μια νέα διέξοδο. Το έργο αυτό, τέλος, σχεδιάζεται να συνδεθεί με όλους τους όμορους Νομούς, κυρίως με τη Βοιωτία και Φθιώτιδα καθώς η επένδυση γίνεται ουσιαστικά στα σύνορά μας… Θα επανέλθουμε με νεότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: