Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Ημερίδα για την «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013)» από το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του, ότι διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την έναρξη του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά (Λ. Κουτσοπετάλου 1), την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009 και ώρα 18.30 μ.μ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα, του ΥΠΑΝ, κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος.
Τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, που δημιουργούνται από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013), ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα για την Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα εξειδικεύει τη στρατηγική για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρεφούς επιχειρηµατικότητας της ελληνικής οικονοµίας στο πλαίσιο της γενικότερης εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής για τη νέα περίοδο 2007-2013. Βασική συνιστώσα του Προγράμματος αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη.

Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) καθορίζει, περιγράφει και εκτιμά τις σημαντικές άμεσες και έμμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».
Εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ Ε(2007)5338/26.10.2007 απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: