Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης


To WWF Ελλάς εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης 2009 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια. Η στήριξη αυτή, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες ενάντια στην κλιματική αλλαγή στις 28 Μαρτίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση του με τον Διευθυντή του WWF Ελλάς, κ. Δημήτρη Καραβέλλα, τόνισε: «Συγχαρητήρια. Μας συμπαρασύρετε όλους. Και στο Προεδρικό Μέγαρο κατεβάζουμε φώτα […] Πάντως, είναι ευχάριστο ότι η Ελλάδα διαπρέπει. Έχουμε παγκόσμια πρωτιά για την Ώρα της Γης. […] Όλοι συμμετέχουμε γιατί είμαστε όλοι συντοπίτες της ίδιας Γης».
Παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ολοκληρωμένη πρόταση του WWF Ελλάς «Λύσεις για την κλιματική αλλαγή – Όραμα βιωσιμότητας για την Ελλάδα του 2050», ο κ. Καραβέλλας δήλωσε: «Η συμμετοχή της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε αυτήν την κορυφαία συλλογική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής ενισχύει σημαντικά την παγκόσμια συμμαχία για έγκαιρη αλλαγή πορείας προς ένα βιώσιμο μέλλον. Οι λύσεις υπάρχουν και έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια. Η κοινωνία δείχνει ότι είναι έτοιμη για τα επόμενα, πιο απαιτητικά βήματα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε τις λύσεις πράξη!»
Η Προεδρία της Δημοκρατίας, εκτός από την ιδιαίτερης σημασίας στήριξη του κ. Κάρολου Παπούλια, ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή της στην Ώρα της Γης 2009. Το Προεδρικό Μέγαρο, με τη συσκότισή του, θα έρθει να προστεθεί στα μεγάλης συμβολικής σημασίας τοπόσημα που θα σκοτεινιάσουν το βράδυ της 28ης Μαρτίου, στις 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: