Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η επέτειος της Απελευθέρωσης της Λιβαδειάς…

Ο Δήμος Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας και την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, σας προσκαλούν την Τετάρτη 1η Απριλίου 2009, ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λιβαδειάς, όπου θα εορτασθεί η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης της Λιβαδειάς από τους Τούρκους την 1η Απριλίου 1821.

Θυμίζουμε πως χάρις στην δωρεά των Αδελφών Μπράμη, ο Δήμος Λεβαδεών αποκατέστησε μια … ιστορική παράλειψη τοποθετώντας την προτομή του ήρωα Αθανάσιου Διάκου στην είσοδο της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην Λιβαδειά. Εκεί, όπου μεταξύ άλλων, έδρασε ο γνωστός οπλαρχηγός της Επανάστασης για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι!
Με την συνδρομή του Μορφωτικού Συλλόγου της πόλης και προσωπικά του κ. Κωσταγιάννη, καθώς και τη γενναία χορηγία των αδελφών Γιάννη και Ανδρέα Μπράμη, στη μνήμη των γονιών τους, Παναγιώτη και Γεωργίας, ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Δημήτριος Τσιφής έκανε πέρυσι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αθανασίου Διάκου, που φιλοτέχνησε μοναδικά ο γλύπτης κ. Γιώργος Καλακαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: