Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Από αυτή την Κυριακή με το Έθνος… «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Παρουσιάστηκε από τον Μακαριότατο κκ. Ιερώνυμο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο α` τόμος της εκδοτικής προσφοράς του «Εθνους της Κυριακής» υπο την αιγίδα της «Αλληλεγγύης», "ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" που ξεκινά αυτή την Κυριακή με αναφορά στον Όσιο Λουκα, Παναγία η Σκριπού, Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ και Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Σαγματά.
Η μοναδική αυτή έκδοση παρουσιάστηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009, από την διεύθυνση της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και την «Αλληλεγγύη».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος καθώς και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για την προσπάθεια και την σημασία της. Χαιρέτησαν επίσης οι βουλευτές (ΠΑΣΟΚ) Μαρία Δαμανάκη και Τηλέμαχος Χυτήρης. Για την έκδοση μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» κ. Κωστής Δήμτσας, ο διευθυντής του «ΕΘΝΟΥΣ» Γιώργος Χαρβαλιάς καθώς και ο υπεύθυνος έκδοσης Γ. Ντρενογιάννης. Πρόκειται για μια σειρά πολυτελών λευκωμάτων για τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες μοναστικές κοινότητες της πατρίδας μας με τίτλο ''ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'' .
Την σειρά προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β' και τελεί υπό την αιγίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Αλληλεγγύης». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια τόσο σημαντική όσο και εμπεριστατωμένη έκδοση για την ανεκτίμητη πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά. Οι μονές ανοίγουν τις πόρτες τους για να φωτογραφηθούν όλα τα ιερά κειμήλια, οι αγιογραφίες και οι ιερές εικόνες, ενώ καταγράφονται λεπτομερώς τα ιστορικά τους στοιχεία και η συμβολή τους στον πολιτισμό ανά τους αιώνες. Η έκδοση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια της «Αλληλεγγύης» να έχει πρόσβαση ο πολίτης με τους θρησκευτικούς πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας μας. Σ αυτό το πλαίσιο έχει δημιουργηθεί και ο «Ψηφιακός Χάρτης των πολιτιστικών θησαυρών της Εκκλησίας της Ελλάδας» που είναι προσβάσιμος μέσω του Διαδικτύου (http://www.art.solidarity.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: