Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Γιατί «απέχουν», τελικά, οι σαραντάρηδες από την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου μας;


Με αφορμή την πρωτοβουλία που έλαβε η Κίνηση Πολιτών για τον Πολιτισμό και την Παράδοση στις αρχές του μήνα, για την αναβίωση του Καρναβαλιού, πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό κυρίως οι σαραντάρηδες της πόλης μας, το Orchomenos - Press θεώρησε πως 2η Ηλεκτρονική Δημοσκόπηση που θα άγγιζε την κοινή γνώμη της πόλης μας θα είχε να κάνει με το ερώτημα – προβληματισμό γιατί δεν βλέπουμε τους σαραντάρηδες να συμμετέχουν στην κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου μας;

Η 2η δημοσκόπηση του Orchomenos - Press ολοκληρώθηκε, λοιπόν… με κύριο συμπέρασμα, όπως θα δείτε αναλυτικά και στις τοποθετήσεις του κεντρικού ερωτήματος, η πλειοψηφία των επισκεπτών – αναγνωστών μας θεωρεί πως οι σαραντάρηδες, οικογενειάρχες επί το πλείστον – όχι μόνο της πόλης μας – είναι «απασχολημένοι με την δουλειά και την οικογένειά τους» και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, γεγονός που δεν επιτρέπει και πολλά χρονικά περιθώρια για παράλληλες δραστηριότητες.
Άξιο σχολίου, όμως, είναι και η αμέσως επόμενη πλειοψηφούσα απάντηση που «θέλει» τους σημερινούς σαραντάρηδες στην πόλη μας «να είναι γενικά αδιάφοροι», γεγονός που και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει!
Αναλυτικότερα, το ερώτημα: «Γιατί "απέχουν" οι σαραντάρηδες από την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου μας;» λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις:
«Έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν» απάντησε το 8% (3 επισκέπτες),
«Είναι απασχολημένοι με την δουλειά και την οικογένειά τους» απάντησε το 41% (15 επισκέπτες),
«Αναζητούν κίνητρα» απάντησε το 8% (3 επισκέπτες),
«Αντιδρούν με τη σιωπή τους» απάντησε επίσης το 8% (3 επισκέπτες)
και «Είναι γενικά αδιάφοροι» απάντησε, τέλος, το 33% (12 επισκέπτες).
Συνολικά απάντησαν 36 επισκέπτες (!).


ΥΓ: Με μοναδικό μας... μειονέκτημα (θέλουμε να πιστεύουμε) να παραμένει η έλλειψη ευρείας αναγνωρισιμότητας, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους αναγνώστες μας και κυρίως εκείνους που θέλησαν να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στην 2η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία... Τα αποτελέσματα - όχι μόνο της παρούσας δημοσκόπησης - ευχόμαστε να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό για την τοπική μας κοινωνία, καθώς - αν μη τι άλλο - θέλουμε να πιστεύουμε πως φανερώνουν update... τις επιθυμίες μας και πιάνουν τον παλμό της πόλης μας! Καλή συνέχεια σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: