Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Δ.Δ. Διονύσου

Ένα όνειρο ετών και μια επιθυμία των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Διονύσου του Δήμου Ορχομενού πήρε "σάρκα και οστά" χάρη στο συνεχή αγώνα του εφημέριου π. Αθανασίου Παπαδάκου και των χρημάτων όλων των ενοριτών. Ο λόγος για το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας που στολίζει το κέντρο του Δ.Δ. Διονύσου και εγκαινιάστηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ. Γεώργιο με την παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, του α` και το β` βαθμού Αυτοδιοίκησης και ασφαλώς της τοπικής κοινωνίας.

Πανηγυρικά γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος Άγιος Σεραφείμ στο Δ.Δ. Διονύσου με την παρουσία πιστών απ` όλο τον Καποδιστριακό Δήμο Ορχομενού. Η φετινή εορτή, ωστόσο, συνδέθηκε και με τον εγκαινιασμό του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας που με τον υστέρημα του κόσμο και την επιμονή του π. Αθανασίου Παπαδάκου εγκαινιάστηκε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ανήμερα του Αγίου Σεραφείμ, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ. Γεώργιο και τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο.
Πρόκειται για μια καλαίσθητη αίθουσα που βρίσκεται στον περίβολο του Ναού και θα χρησιμοποιείται για κάθε είδους χειμερινές εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές καθώς είναι η μοναδική μεγάλη αίθουσα που διαθέτει το εν λόγω Δημοτικό Διαμέρισμα. Γι` αυτό και ο Επίσκοπος Θηβών και Λεβαδείας έδωσε ενθουσιασμένος τα «συγχαρητήρια» του στον εφημέριο που με σεμνότητα διακονεί επί σειρά ετών ένα ακόμη παραγωγικό τόπο του Νομού μας.
Στην Θεία Λειτουργία και στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας κ. Βασίλης Τόγιας, ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, Αντιδήμαρχοι, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Μπλαράς.
Την εορτή τίμησαν επίσης ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και αρκετά ακόμη μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά και πολιτικά στελέχη, οι οποίοι παρέστησαν στον πανηγυρικό εσπερινό την αμέσως παραμονή της εορτής. Και του χρόνου και καλορίζικο!








ΥΓ. Ευχαριστούμε την Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: