Τρίτη 19 Μαΐου 2009

«Ξεκαθάρισμα» του μητρώου αγροτών ζητούν ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ


Την πλήρη διαλεύκανση του ακριβή αριθμού των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς αυτό θεωρείται από όλους ως το βασικό «αγκάθι» στην όλη διαδικασία, ζήτησαν ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπρόσωποι των Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ο οποίος παρέστη στην σύσκεψη με θέμα την άρση του αδιεξόδου στο ζήτημα των ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του μητρώου, ώστε να γνωρίζουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών τον ακριβή αριθμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και να προχωρήσουν την ενεργοποίηση, σημείο στο όποιο αναφέρθηκε, επίσης, στην ομιλία του και ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «σε καμιά περίπτωση οι ΕΑΣ δεν μπορούν και δεν πρέπει να επωμιστούν την ευθύνη ‘ξεκαθαρίσματος' του μητρώου».
Εκτός αυτού, ΠΑΣΕΓΕΣ και εκπρόσωποι των συνεταιριστικών, που κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου President, ζήτησαν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για κρατική κάλυψη στο κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, ενώ ο κ. Καραμίχας εύλογα τόνισε ότι η αμοιβή των Ενώσεων για το πολυδαίδαλο έργο, πρέπει να πληρωθεί απευθείας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, για να ξεπεραστούν δυσχέρειες και γραφειοκρατικά προσκόμματα.
Περισσότερα στο http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: