Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Με … πρόστιμα απαντά η ΝΑΒ στους παραβάτες της αγοράς

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη Προστασία του Καταναλωτή και σε αυτήν την κατεύθυνση έχει διαμορφώσει ένα σύνολο πολιτικών για την λειτουργία των συναρμόδιων υπηρεσιών της. Έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι της αγοράς, από την Διεύθυνση Εμπορίου, την Διεύθυνση Μεταφορών και την Διεύθυνση Κτηνιατρικής και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από το γραφείο Αντινομαρχών οι έλεγχοι αυτοί αποδίδουν καρπούς προς όφελος πάντα της προστασίας όλων μας γι` αυτά που καταναλώνουμε!

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα επιβάλλονται και θα δημοσιοποιούνται άμεσα τα πρόστιμα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στους παρανομούντες των αγορανομικών διατάξεων και θα δημοσιοποιούνται τα ονόματα τους. Σήμερα θα δημοσιοποιήσουμε άλλες εννέα (9) παραβάσεις που πιστοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου". (Συνημμένος πίνακας), σχολίασε σχετικά ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης. Και συνέχισε: «Το συνολικό πλαίσιο των πολιτικών μας για την Προστασία του Καταναλωτή ολοκληρώνεται με την δημιουργία σύντομου κωδικού αριθμού επικοινωνίας (πενταψήφιου αριθμού) από τον ΟΤΕ, 15 5 15, ως Γραμμή Προστασίας Καταναλωτή, τηλ. 15 5 15 ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές για την ευχερέστερη επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, για την καταγγελία προβλημάτων που υποπίπτουν στην αντίληψή τους από την κακή λειτουργία της αγοράς (προβληματικά προϊόντα για την δημόσια υγεία -μη ασφαλή – μη κανονικά, ληγμένα προϊόντα, κλπ)» είπε καταλήγοντας πως το σύνθημά μας είναι «Στηρίζουμε την τοπική αγορά – προστατεύουμε τον καταναλωτή»


Ο Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ρ Ο Σ Τ Ι Μ Ω Ν ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΝΑΒ

1. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός , ΑΦΜ 064977424
ΔΟΥ ΙΣΤ’ Αθηνών, Δείγμα βούτυρο νωπό με μειωμένα λιπαρά SOFT τύπου Κερκύρας μη κανονικό – μη ασφαλές – αποκλειόμενο της κατανάλωσης γιατί παρουσιάζει μακροσκοπικές μεταβολές και ευρωτίαση, 5.000,00 πρόστιμο
2. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός, ΑΦΜ 064977424
ΔΟΥ ΙΣΤ΄Αθηνών. Δείγμα βούτυρο νωπό με μειωμένα λιπαρά SOFT τύπου Κερκύρας μη κανονικό- απαγορεύεται η διάθεσή του στην κατανάλωση ως βούτυρο – οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή ως βούτυρο – οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή ως προς την φύση, την ταυτότητα, την σύνθεση και τον τρόπο παρασκευής του. 5.000,00 πρόστιμο.
3. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός, ΑΦΜ 064977424
ΔΟΥ ΙΣΤ΄Αθηνών. Δείγμα βούτυρο νωπό πρόβειο τύπου Κερκύρας επιτραπέζιο SOFT με μειωμένα λιπαρά μη κανονικό – νοθευμένο απαγο. 5.000,00 πρόστιμο.
4. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός, ΑΦΜ 064977424
ΔΟΥ ΙΣΤ΄Αθηνών. Δείγμα βούτυρο το ΚΕΡΚΥΡΑ SOFT από βούτυρο & φυτικά λιπαρά μη κανονικό – απαγορεύεται η διάθεσή του στην κατανάλωση – οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή ως προς την φύση, την ταυτότητα, την σύνθεση και τον τρόπο παρασκευής του.
5.000,00 πρόστιμο.
5. ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΙ & ΣΙΑ ΟΕ, Ομήρου & Μίνωος ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΑΘΗΝΑ/ Δείγμα λαδόχαρτο οικιακής χρήσεως μη κανονικό (διαστάσεις μικρότερες των αναγραφομένων στη συσκευασία). 2.000,00 πρόστιμο.
6. Μακράκη Γ.Ροδάνθη Μιαούλη & Ρ. Φεραίου 38 Ήλιον Αττικής. Δείγμα απαλές χαρτοπετσέτες μη κανονικό (το καθαρό βάρος του περιοχομένου υπολείπεται του δηλουμένου επί της συσκευασίας κατά 29,3%. 2.000,00 πρόστιμο.
7. ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΕ, Β. Γεωργίου 47 , Γύθειο. Δείγμα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μη κανονικό μειονεκτικό. 5.000,00 πρόστιμο.
8. Ο.Ε. Ι.ΚΑΝΤΖΟΣ & ΣΙΑ 1ο χιλ. Μακρακώμης - Σπερχειάδας. Δείγμα γιαούρτι πρόβειο μη κανονικό – οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή ως προ της ταυτότητα και την σύνθεσή του (για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκε και αγελαδινό γάλα). 5.000,00 πρόστιμο.
9. ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ 14ο χιλ. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Δείγμα ψωμί σικάλεως μη κανονικό – μη ασφαλές – αποκλειόμενο από την κατανάλωση (απώλεια οργανοληπτικών χαρακτήρων και ευρωτίαση). 5.000,00 πρόστιμο.

Το Orchomenos - Press που έγινε από την πρώτη στιγμή Χορηγός Επικοινωνίας της Γραμμής Καταναλωτή 15515 συγχαίρει τη ΝΑΒ και την αρμόδια διεύθυνση για την αποτελεσματική τους δουλειά και τους εντατικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: