Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

«Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε» το διακύβευα των Εθνικών Εκλογών


Άρθρο του Γιώργου Μουλκιώτη,

Δικηγόρου - Νομαρχιακού Συμβούλου Βοιωτίας


Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, θα μείνουν στην μεταπολιτευτική εκλογική ιστορία, σαν το γεγονός με την μεγαλύτερη καταγραφή μιας μοναδικής απόπειρας αποδυνάμωσης της σχέσης κοινωνίας και πολιτικής.
Φάνηκε ότι τα πολιτικά κόμματα αδυνατούν να εκφράσουν τα αιτήματα και τις ανάγκες της εποχής. Οι πολίτες επέλεξαν να απέχουν από τις ευρωεκλογές, για να στείλουν μήνυμα στο πολιτικό σύστημα. Τα κίνητρα, οι προθέσεις και οι πολιτικοί στόχοι των πολιτών που απείχαν, ξεκινούν από φαινόμενα απολιτικοποίησης ή ιδιώτευσης και ατομικιστικής στάσης στην εξουσία, που περιλαμβάνουν, τα χαμηλότερα αλλά και τα μεσαία στρώματα που πλήττονται από την κρίση και χάνουν την ασφαλή θέση που είχαν παλαιότερα στην κοινωνικοοικονομική ζωή, ενώ αισθάνονται ότι οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για αυτούς..
Ένα κομμάτι από αυτή την διαμαρτυρία, τείνει να οδηγηθεί σε πλήρη αποξένωση από την πολιτική διαδικασία και συμμετοχή και με έντεχνη παρακίνηση ορισμένων ΜΜΕ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, μετα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε στην ήττα του νεοσυντηρητικών δυνάμεων και της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, αλλά και για το αίσθημα ευθύνης του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στην Πατρίδα. Παράλληλα διακήρυξε την αταλάντευτη θέση και διαρκή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, για συνεχή επαφή με αυτούς τους πολίτες που απείχαν, για να συζητήσουν τις μεγάλες τομές που προτείνει στο πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και χωρίς αλαζονική συμπεριφορά.
Οι ευρωεκλογές έστειλαν μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και το κάλεσαν να προχωρήσει με πρώτη ευθύνη, πιό δυνατά, ώστε να αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην πατρίδα.
Το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», περιγράφει την ουσία του διακυβεύματος των επόμενων εθνικών εκλογών, αφού διαγράφεται η ζοφερή προοπτική μιας οικονομικά χρεοκοπημένης και διοικητικά διαλυμένης χώρας. Ο εσμός των σκανδάλων, επαναφέρει τις χειρότερες όψεις του παλαιοκομματισμού, με τις αντιδημοκρατικές, πελατειακές και αναξιοκρατικές εκφάνσεις του.
Το μήνυμα των εκλογών, είναι για το ΠΑΣΟΚ, να αγωνιστούμε, ώστε η αλλαγή, να μην παραμείνει κοινωνικά μετέωρη, πεφωτισμένη άνωθεν απόφαση, αλλά να αφομοιωθεί από την κοινωνία και να αποκτήσει ρίζες και προοπτική διάρκειας, ώστε να δημιουργηθεί το μεγάλο ρεύμα της νίκης της δημοκρατίας.
Το μήνυμα των εκλογών, είναι το ΠΑΣΟΚ, να αφουγκρασθεί αυθεντικά, με πολιτικούς όρους και μακριά από την απολιτική και αντιδραστική «λάϊφ στάϊλ πολιτική» που προβάλλουν και επιβάλλουν επίμονα τα οικονομικά συμφέροντα με τα ΜΜΕ, τα προβλήματα της κοινωνικών στρωμάτων, που είναι θέσει και φύσει σύμμαχοί του.
Δηλαδή τα προβλήματα της νεολαίας, των αγροτών, των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις στρεβλώσεις της αγοράς.
Το πρόταγμα της πράσινης ανάπτυξης, ενάντια στις δυνάμεις του παρασιτισμού και των πολιτικών τοξικών αποβλήτων, μπορεί να κινητοποιήσει τους Έλληνες Πολίτες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτό το μήνυμα έστειλε στον ελληνικό λαό.
Το ΠΑΣΟΚ, έχει ιστορική ευθύνη.
Οφείλει και πρέπει έτσι να απαντήσει, στο μήνυμα των ευρωεκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: