Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Πα… Νάξιος!!!



Ένας χρόνος από την ενθρόνιση του κκ. Γεωργίου
στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας


Ανάμεσα σε όσα μοναδικά και ιστορικά γεγονότα για την Eκκλησία της Βοιωτίας συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στον τόπο μας ήταν και η διαδοχή του κκ. Ιερωνύμου στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας από τον 57χρονο κκ. Γεώργιο Μαντζουράνη - του επί 25 περίπου χρόνια Ηγούμενου του ιστορικού Μοναστηριού του Οσίου Λουκά του Στειριώτη και Nαξιώτη στη καταγωγή – ο οποίος συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο από την ενθρόνισή του. Το «Orchomenos – Press» εύχεται στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας «να είναι πάντα Άξιος και να έχει χρόνια πολλά και ευλογημένα»!

Πρόκειται για μια σεβάσμια και ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους Βοιωτούς πολίτες προσωπικότητα, μια ασκητική μορφή για το χώρο της Εκκλησίας, ένα πρόσωπο που όσοι τον έχουν γνωρίσει και συνομιλήσει μαζί του έχουν φύγει γοητευμένοι από την ευγένεια και την καλοσύνη που εκπέμπει.
Ξεχωριστή είναι και η σχέση που διατηρεί και με την νεολαία ακόμη και με μικρά παιδιά, για τα οποία επί σειρά ετών είναι πνευματικός τους, αφιερώνοντας πολύ από το χρόνο του για την καθοδήγησή τους.
Προσηνής, πνευματικός, γαλήνιος, ο 57χρονος κκ. Γεώργιος πέρασε πλέον στην ιστορία και διαδέχθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τον κκ. Ιερώνυμο ενώ σήμερα ατενίζει το μέλλον της Εκκλησίας της Βοιωτίας με απόλυτη αισιοδοξία.
Θυμίζουμε πως η χειροτονία του ως νέου Επισκόπου Θηβών και Λεβαδείας έγινε το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008 μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού στην Ι. Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας – που διακόνησε για περίπου 25 χρόνια - προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμο, πλήθος Αρχιερέων, εκπροσώπων της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, κλήρου και λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: