Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σημαντική παρέμβαση από τη Σωτηρία Μαναρά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης


Με το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργού κ. Αντώνη Σουρδίνο, συναντήθηκε η κα Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη, Δικηγόρος Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πολιτευτής του Νομού μας, για θέματα που αφορούν το Πρωτοδικείο Θηβών και το Δικαστικό Μέγαρο της Θήβας, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε.

Συγκεκριμένα η κα Μανάρα ζήτησε:
1. Να υλοποιηθεί άμεσα η προκήρυξη 6κ με την οποία θα τοποθετηθούν 5 υπάλληλοι στο πρωτοδικείο της Θήβας.
2. Να καλυφτούν άμεσα τα κενά του Πταισματοδικείου και του Ειρηνοδικείου Θηβών, τα οποία Δυσλειτουργούν λόγω έλλειψης Υπαλλήλων.
3. Να διοριστεί ένας ακόμη Ειρηνοδίκης για το Ειρηνοδικείο Θηβών.
4. ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ άμεσα, δεδομένου ότι λειτουργεί και πάλι η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων με πρωτοβουλία της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θηβών.
5. Να δημιουργηθεί μία ακόμη θέση Πρωτοδικών Θηβών λόγω του φόρτου των κακουργημάτων, του Μικτού ορκωτού Κακουργιοδικείου Θηβών.
6. Να επισπευτεί η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας και επίσης να επισπευτεί άμεσα, το κλείσιμο του αίθριου του Δικαστικού Μεγάρου, λόγω των προβλημάτων που Δημιουργεί η Ύπαρξη των πουλιών.
7. Να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΩΝ.

Ο διευθυντής του Υπουργού κ. Σουρδίνος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που του τέθηκαν και Υποσχέθηκε ότι σύντομa Υπουργός κ Δένδιας θα τα μελετήσει και θα μεριμνήσει για την Υλοποίηση αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: