Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη Μπούγα στον ΕΟΜΜΕΧ


O Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου τον ΕΟΜΜΕΧ (Ελληνικός Οργανισμός Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας) και συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Οργανισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Σουφλιάς, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δημήτριος Αρμενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Σκανδάλης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκης.

Κατά τη συζήτηση προέκυψε σύμπτωση απόψεων σχετικά με το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο ΕΟΜΜΕΧ στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και για τις δυνατότητες αξιοποίησής του και στις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και υπογράμμισε την ετοιμότητα του Οργανισμού για επέκταση της συνεργασίας και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου με ανάθεση νέων δράσεων. Όσον αφορά, δε, τα Προγράμματα «Νεανικής» και «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» που ήδη τρέχουν από 15 Ιουνίου με ενδιάμεσο φορέα τον ΕΟΜΜΕΧ τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνει το κοινό. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σκανδάλη, ο οποίος έθεσε επιπλέον ζήτημα ενίσχυσης του προσωπικού του Οργανισμού εν όψει της σταδιακής συνταξιοδότησης έμπειρων στελεχών του.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας από την πλευρά του επιβεβαίωσε τη στήριξη της Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου στον Οργανισμό και την πεποίθησή του ότι μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρολό στη στήριξη των ΜμΕ, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επιπλέον ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο οποίο κινούνται οι ΜμΕ και δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί μία νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των δομών επιχειρηματικότητας και την απλοποίηση διαδικασιών με στόχο τη μείωση του διοικητικού βάρους. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένονται και νέες δράσεις οι οποίες θα διευκολύνουν τη μεταβίβαση επιχειρήσεων, καθώς και εκσυγχρονισμού πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Τέλος, αναφορικά με την ενδυνάμωση του Οργανισμού με νέο προσωπικό δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: