Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

H απάντηση του Orchomenos – Press στον κ. Ξηρογιάννη…


Αγαπητέ κύριε Ξηρογιάννη
Σε συνέχεια της επιστολή σας στο Orchomenos – Press - όσον αφορά την πρωτοβουλία μας να πραγματοποιήσουμε δημοσκόπηση για την λειτουργία του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στις Πηγές των Χαρίτων - σας απαντούμε τα εξής:

1ον : Αρνούμαστε τον χαρακτηρισμό ότι λειτουργήσαμε «αντιδεοντολογικά», επειδή η πρωτοβουλία μας είχε να κάνει με την παράθεση ερωτημάτων προς τους αναγνώστες μας (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) και όχι η «καθοδήγησή» τους προς ένα «συμπέρασμα» που εμείς θα θέλαμε, γι` αυτό και δεν μπήκαμε στην διαδικασία να τους «ενημερώσουμε» για ο,τι ειπώθηκε σχετικά στο ΔΣ, είτε από την πλειοψηφία – είτε από την μειοψηφία. Θέλαμε να απαντήσουν αυθόρμητα, γι` αυτό και τα ερωτήματα που τέθηκαν είχαν να κάνουν, σε γενικές γραμμές, με την επιθυμία του κόσμου να λειτουργήσει ή όχι το Δημοτικό Αναψυκτήριο. Τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην επιστολή σας είναι «λεπτομέρειες» που όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τις διαβάσουν στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ.
2ον : Δεν δεχόμαστε το ρόλο του «δικαστή», δηλαδή δεν θέλουμε εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία να «καταγγείλουμε» ή ακόμη περισσότερο να προ… «δικάσουμε» την Δημοτική Αρχή για την καλή ή κακή πορεία των εργασιών ή των ελλείψεων ενός ακόμη δημόσιου έργου στην πόλη μας. Αυτό είναι ρόλος δικός σας, δηλαδή των δημοτικών συμβούλων ένθεν και ένθεν, οι οποίοι και θα πληροφορήσετε – όταν και όποτε νομίζετε – την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα των πράξεών σας εντός του ΔΣ. Εάν έχετε αποδεδειγμένα στοιχεία για ο,τι παράτυπο ή ελλιπές συμβαίνει στον Καποδιστρικό Δήμο Ορχομενού δεν έχετε παρά επώνυμα – είτε εσείς είτε κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος – να μας το κοινοποιήσετε!
3ον : Το Orchomenos – Press δεν μπορεί ούτε επιθυμεί να «αντικαταστήσει» τους θεσμούς, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο γι` αυτό και δεν μπορεί να καλέσει σε κανένα διάλογο τον Δήμαρχο Ορχομενού μαζί σας ούτε να του θέσουμε όλα όσα θέλετε εσείς να του θέσετε, γιατί δεν είμαστε ούτε στο μυαλό σας ούτε το «φερέφωνό» σας. Ο,τι έχετε να πείτε – οι διαδικασίες άλλωστε σας δίνουν το δικαίωμα – να τα εκφράσετε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ή και δημόσια προκαλώντας μια λαϊκή συνέλευση ακόμη. Γιατί δεν το κάνετε; Η νομοθεσία σας το επιτρέπει… Επίσης μπορείτε να εκδώσετε Δελτίου Τύπου...
4ον : Χαιρόμαστε – όπως μας αναφέρετε – που πάνω απ` όλα αυτό που θέλετε να σας διακρίνει είναι «υπευθυνότητα» (να δείτε εμείς που γράφουμε καθημερινά και ρισκάρουμε την αξιοπιστία μας κάθε 24ωρο) και όχι η «στείρα αντιπαράθεση» με ο,τι συμβαίνει στην πόλη μας και τα οποία γίνονται – καλώς ή κακώς – από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Μακάρι να παραμείνετε «υπεύθυνος» έως το τέλος και όχι να κινδυνεύετε να οδηγείστε διαρκώς σε μια «κομματική αντιπαράθεση» με τη Δημοτική Αρχή μόνο και μόνο για να στοχεύετε σε πρόσκαιρες εντυπώσεις, που εκ των πραγμάτων κερδίζετε αφού εσείς δεν είστε την εξουσία, άρα δεν έχετε και την φθορά της εξουσίας! Φανερώστε τις αντιρρήσεις σας, μιλήστε στον κόσμο επί της ουσίας γι` αυτά που - εάν εσείς ήσασταν Δήμαρχος - θα τα τρέχατε με άλλη λογική και νοοτροπία. Σας «προκαλούμε» να το κάνετε! Το Orchomenos Press δηλώνει επίσης διαθέσιμο σε οποιονδήποτε θέλει επώνυμα να τοποθετηθεί γι` αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας.
5ον : Η ευχή μας είναι να αντιδράτε – προσωπικά ή συλλογικά – και πάντοτε επώνυμα και στο μέλλον σ` ό,τι αναδεικνύεται μέσα από την καθημερινότητα της πόλης μας. Έτσι θα μπορούμε (πολίτες, ΜΜΕ, κ.α. ) να ξέρουμε και τι σκέπτεστε την παρούσα χρονική στιγμή αλλά κυρίως θα μας δώσετε το στίγμα των πολιτικών σας για το μέλλον!
6ον: Πολίτες και εμείς του Ορχομενού θέλουμε ΜΟΝΟ την πρόοδο του τόπου μας.
Δεν μας ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ θα μας την κάνει πράξη, αλλά να μας την κάνει πράξη!
7ον: Τα αποτελέσματα - όχι μόνο της παρούσας έρευνας - ευχόμαστε να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό για την τοπική μας κοινωνία, καθώς - αν μη τι άλλο - θέλουμε να πιστεύουμε πως φανερώνουν update... τις επιθυμίες μας και πιάνουν τον παλμό της πόλης μας!

ΥΓ. Καλή συνέχεια στο – ομολογουμένως – δύσκολο έργο του αρχηγού της Μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: