Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Θέση για τα διόδια της Θήβας πήρε ο Νομάρχης Βοιωτίας


Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας:
«Τεράστια προβλήματα θα δημιουργήσουν στην Βοιωτία τα νέα διόδια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αντίθεσή του εκφράζει ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, για το νέο σύστημα χρέωσης διοδίων που από σήμερα – Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 – τίθενται σε ισχύ με την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ από την ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση και την συντήρηση της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, για την διαδρομή Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι Σκάρφεια Φθιώτιδος .
Διαμορφώνεται έτσι ένα νέο σύστημα είσπραξης των διοδίων, ιδρύοντας νέα διόδια στο ύψος της Θήβας ενώ θα υπάρχουν και νέα πλευρικά διόδια στη Θήβα στα Οινόφυτα, στο Καπανδρίτι κλπ., δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Βοιωτίας που χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό για τις μετακινήσεις εντός του Νομού Βοιωτίας και ιδιαίτερα θα επιβαρύνει τους χιλιάδες εργαζομένους που μετακινούνται για εργασία στην βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, όπως και τους κατοίκους των Δήμων Οινοφύτων – Σχηματαρίου για τις μετακινήσεις τους προς τα αστικά κέντρα Θήβα και Λιβαδειά.
Το νέο τιμολόγιο και το νέο σύστημα χρέωσης των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο χρέωσης των διερχόμενων αυτοκινήτων σαφέστατα δυσμενέστερο από το προηγούμενο και το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα :
1. Θα επιβαρύνει την ΠΕΟ Θηβών – Λιβαδειάς – Λαμίας με σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας με ΙΧ αλλά και μεγάλα βαρέα οχήματα, για την αποφυγή των νέων διοδίων της Θήβας.
2. Στους παράδρομους της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Οινοφύτων και Σχηματαρίου οι οποίοι θα δεχτούν σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας και οι οποίοι βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση με αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων.
Θεωρούμε ως ΝΑΒ ότι το νέο σύστημα διοδίων διαμορφώνει μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας, θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά υπέρμετρα το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Βοιωτίας (ΠΕΟ Θήβας –Λιβαδειάς –Λαμίας, Ελευσίνα – Θήβα ) καθιστώντας ακόμη πιο αναγκαίες και επιτακτικές τις παρεμβάσεις της πολιτείας (ΥΠΕΧΩΔΕ – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ) για
1. Την αναβάθμιση της ΠΕΟ Θηβών –Λιβαδειάς – Μπράλου.
2.Την αναβάθμιση των παράπλευρων οδών της Εθνικής Οδού που εξυπηρετούν την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
3. Την άμεση κατασκευή της παράκαμψης Θηβών.
Τα έσοδα των διοδίων να χρηματοδοτήσουν την άμεση κατασκευή των αναγκαίων οδικών έργων της Βοιωτίας, των δρόμων οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα δεχτούν την αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή, λόγω των διοδίων και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα ασφάλειας και ατυχημάτων.
ΥΓ: Άραγε ο κ. Καραμανλής σήμερα που θα "εγκαινιάσει" τα διόδια της Θήβας περνώντας για να έρθει στη Λιβαδειά, θα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους Βοιωτούς και όχι μόνο;
Άραγε οι κυβερνητικοί Βουλευτές θα μας πούν τι δική τους γνώμη;
Άραγε το ΠΑΣΟΚ ποιά θέση έχει για το τεράστιο κοινωνικό αυτό ζήτημα που προέκυψε; Γιατί δεν ακούμε τίποτα απο κανένα άλλο κόμμα που διεκδικεί την ψήφο μας;
ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: