Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων της ΝΑΒ για τα Θέματα Περιβάλλοντος


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και ο Αρμόδιος Αντινομάρχης – παρά την έλλειψη μόνιμου προσωπικού – καταφέρνουν να έχουν αποτελέσματα στους τακτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν στο Νομό μας για τα θέματα Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την Αντινομάρχη Βιομηχανίας κα Φανή Παπαθωμά το κλιμάκιο των ελέγχων της ΝΑΒ διαπίστωσε τις παρακάτω παραβιάσεις:

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Κ Ε Π Ε (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας σε βιομηχανία ανακύκλωσης χάρτου και παραγωγής βάσεων τούρτας η οποία εδρεύει σε περιοχή της Θήβας με την επωνυμία ΒΟΙΩΤΙΚΗ – ΣΤΑΓΑΚΗ Λ. ΣΤΕΡΙΑΝΑ διαπιστώθηκαν Παραβάσεις Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Νομοθεσίας.
Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε αυθαίρετη λειτουργία της μονάδας, λειτουργία χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων, ανεπάρκεια και κακή συντήρηση κτηριακών υποδομών καθώς και ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο αποθήκευσης έτοιμων προϊόντων.
Ακολούθησε κλήση σε απολογία για την εφαρμογή των οριζόμενων από τη νομοθεσία διοικητικών μέτρων (πρόστιμο και κλείσιμο της επιχείρησης). Επίσης διαβιβάστηκε σχετική έκθεση υγειονομικής επιθεωρήσεως στην Εισαγγελία Θηβών.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Κ Ε Π Ε (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας) σε εταιρεία παραγωγής βιολογικών λιπασμάτων με την επωνυμία ΒΙΟΖΩΗ – ΑΘ. ΧΡΗΣΤΟΥ που εδρεύει στην περιοχή των Θεσπιών, διαπιστώθηκε Μόνιμη αποθήκευση αποβλήτων (μπάζωμα επιφανείας 15 στρεμ. και τσιμεντόστρωση τμήματος αυτού στερούμενης σχετικών αδειοδοτήσεων. Για τα ανωτέρω ήδη συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου με πρόστιμο άνω των 300.000 € και ακολουθήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών και ποινικών μέτρων (πρόστιμο: κλείσιμο επιχείρησης)
Μετά από έλεγχο του Κ Ε Π Ε σε εταιρεία παραγωγής βιολογικών Λιπασμάτων σε περιοχή της Κωπαίδας, με την επωνυμία ΒΙΟΚΟΜΠΟΣΤ – Χ. ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΑΒΕΕ διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων αυθαίρετη επέκταση του χώρου αποθήκευσης (κατασκευή αυθαίρετων εγκαταστάσεων) και επεξεργασίας σε όμορα ακίνητα, ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων επιφανειακά, μη εφαρμογή του εγκεκριμένου τρόπου επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων και ακολουθήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Τέλος πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κτηνοτροφική εγκατάσταση – Μονάδα παραγωγής βιολογικών λιπασμάτων, στην περιοχή Ορχομενού καθώς και σε μονάδα παραγωγής βιολογικών λιπασμάτων στην περιοχή του Κάστρου.
Στις συγκεκριμένες μονάδες διαπιστωτικών παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ακολουθείται διαδικασία επιβολής διοικητικών μέτρων.

Η Αντινομάρχης Βοιωτίας
Φανή Παπαθωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: