Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στήριξη των εργαζομένων της ΔΙΑ¬ΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμ­βρίου 2009, αφου συζήτησε το ζήτημα του κλεισίματος του εργοστασίου της ΔΙΑΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ στη Θήβα και τις σοβαρότατες και καταστροφικές οικογενειακές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, εκφράζοντας την αμέ­ριστη αλληλεγγύη του, στον αγώνα των εργαζομένων και την απόλυτη συμπαράσταση, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
Αποφασίζει ομόφωνα
Ο Νομός Βοιωτίας και ιδιαίτερα η πρώην Επαρχία Θήβας, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης έχει υποστεί μεγάλες και πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες σε ότι αφορά την Απασχό­ληση. Μια σειρά από επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και άλλες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Οι απολύσεις καθημερινό φαινόμενο. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η παύση της παρα­γωγικής λειτουργίας της ΔΙΑΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ (DIAMANT WINTER STONE) με την επαπειλούμενη απόλυση 63 εργαζο­μένων.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας, στα σχέδια της επιχείρη­σης και ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασής της, για ομαδικές απολύσεις και απαιτούμε την συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση των παράνομων διαθεσιμοτή­των
Ζητάμε από τη Κυβέρνηση, να προχωρήσει στην άμεση και δραστική λήψη μέτρων για την προστασία των θέσεων ερ­γασίας και την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων που πλήττονται.
Καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην αύξηση της Απασχόλησης και την μείωση της Ανεργίας.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της βιομηχανίας ΔΙΑ­ΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: