Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Πρόταση για εκμετάλλευση των ΑΠΕ κάνει ο Κώστας Ξηρογιάννης


Νέα επιστολή με θέμα την διεύρυνση από τον Δήμο της πόλης μας των δυνατοτήτων δημιουργίας και εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο κ. Λουκά Υπερήφανο, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ξηρογιάννη.
κύριε Δήμαρχε,
Τα τελευταία χρόνια η Βοιωτία εξελίσσεται σε ένα απέραντο <<ΠΑΡΚΟ>> παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, φυσικό αέριο κ.λ.π). Ιδιαίτερα το Δ.Δ Λουτσίου έχει στην κυριολεξία κατακλειστεί με φωτοβολταϊκά. Με δεδομένη τη βούληση των κυβερνήσεων και της προηγούμενης, αλλά και της σημερινής, για εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης την επόμενη 10ετία η παραγωγή αυτού του είδους της ενέργειας να καλύπτει το 20% των αναγκών της χώρας μας προτείνω:
α) να ερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα εξασφάλισης άδειας κατασκευής εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών από το Δήμο μας, ώστε να καλύψουμε οικονομικά, το δυνατόν μεγαλύτερες ανάγκες μας, σε ηλεκτρική ενέργεια.
β) να ερευνηθεί εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί η επένδυση αυτή αποκλειστικά από το Δήμο μας, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, διαφορετικά με σύμπραξη με ιδιώτες (Σ.Δ.Ι.Τ).
γ) πρέπει επίσης να εξεταστεί εάν η δραστηριότητα αυτή μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια λειτουργίας της Δημοτικής μας επιχείρησης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την βιωσιμότητα, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Υ.Γ Mε την ευκαιρία σας θυμίζω το αίτημα του Προέδρου του Δ.Δ Λουτσίου, στη συνεδρίαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, για άμεση επικοινωνία με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων κατασκευής και εκμετάλλευσης των φωτοβολταϊκών στο Δ.Δ Λουτσίου, ώστε να εξασφαλίσουμε το δυνατόν περισσότερα αντισταθμιστικά προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.


Κ. Ξηρογιάννης,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: