Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Επίσημα απο το Υπ. Α.Α.Τ οι καταστάσεις των δικαιούχων δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης 2008


Με συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα και Κοινωνική Λογοδοσία, η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, έδωσε εντολή στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ώστε να προχωρήσει στη κοινοποίηση στις Περιφερειακές Δ/νσεις του Οργανισμού και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών των καταστάσεων που αφορούν τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης 2008. Οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. H κατανομή αφορά 16.109 δικαιούχους στους οποίους αντιστοιχούν 40.623,55 δικαιώματα, αξίας 20.311.755 €.

Σε δηλώσεις, η Υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γεγονός αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα στην δημοσιοποίηση όλων των πράξεων που αφορούν δικαιούχους ή ωφελούμενους κοινοτικών ενισχύσεων. Όπως είναι γνωστό η κατανομή του εθνικού αποθέματος 2008 έγινε λίγο πριν τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2009, και όσοι κρίθηκαν δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει τις ενισχύσεις. Θεωρούμε υποχρέωση μας την δημοσιοποίηση της κατανομής ως πρώτο δείγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιοποιηθούν από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όλοι οι δικαιούχοι δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2008 καθώς και τα ποσά ενίσχυσης που έλαβαν. Θα ήθελα να τονίσω ότι για πρώτη φορά από το 2006 και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα γίνει δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στη διαφανή και αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων».
Συγκεκριμένα για τη Βοιωτία, ο αριθμός δικαιούχων είναι 99, ο αριθμός δικαιωμάτων αντιστοιχεια σε 239,37 και η αξία τους συνολικά στα 119.685,00 ευρώ.
Παράλληλα, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, απέστειλε σήμερα, πρόσκληση προς την ΠΑΣΕΓΕΣ για την υπογραφή, το αργότερο σε δέκα ημέρες, της σύμβασης που αφορά την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης 2009 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Η υπογραφή της σύμβασης αυτής κατέστη δυνατή μετά από θετική απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο (3334/2009). Η Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή θεωρεί απαραίτητο να διευκρινίσει ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής υπαγορεύεται από την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι σχετικές ενισχύσεις στους δικαιούχους. Στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: