Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Άφησε απλήρωτους τους υπαλλήλους ο Σβίγγος καταγγέλουν Σκούμας - Κουρκούτης




Τον δήμαρχο της Θήβας Νίκο Σβίγγο καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σκούμας (αριστερά) και Κώστας Κουρκούτης (δεξιά) εκ μέρους της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών υποστηρίζοντας ότι άφησε απλήρωτους τους υπαλλήλους για να χρηματοδοτήσει τον σύλλογο «Η ΤΕΡΑ». Διαβάστε την επιστολή τους...

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΘΗΒΑ, 26.11.2009 -
IΔΟΥ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕ Ο κ. ΣΒΙΓΓΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Άφησε απλήρωτους τους υπαλλήλους για να χρηματοδοτήσει το σύλλογο Αυλίδας «Η ΤΕΡΑ». Ενώ από το 2007 είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου, κονδύλι για αποδοχές που δικαιούντο οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου και επαναλήφθηκε η εγγραφή, και το 2008 και το 2009, εν τούτοις ο κ. Σβίγγος προτίμησε το 2008 να διαθέσει, παρά τον νόμο, 180.000 € σε έναν σύλλογο ουσιαστικά ανύπαρκτο, με έδρα εκτός της Θήβας !....
Τα χρήματα αυτά αποτελούσαν επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών επί Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση μόνο λειτουργικών δαπανών, δηλαδή την κάλυψη των αποδοχών των εργαζομένων, κ.α.
Περιέργως ο κ. Σβίγγος τα διοχέτευσε στον σύλλογο «ΤΕΡΑ», με αποτέλεσμα σήμερα, υπό την πίεση των εργαζομένων που διεκδικούν τις αποδοχές τους, να προσφεύγει ασθμαίνως, παραμονές Χριστουγέννων του 2009, για να καλύψει μικρό μέρος των αποδοχών αυτών, στις πιστώσεις που προορίζονται για την εκτέλεση έργων .
Με λίγα λόγια: ο κ. Σβίγγος περιορίζει τις αποδοχές των εργαζομένων και μειώνει την παραγωγή έργων προκειμένου να χαρίσει χρήματα στην «ΤΕΡΑ».
Τραγελαφική και ανερμάτιστη η πολιτική, που ακολουθείται από την Δημοτική αρχή του κ. Σβίγγου. Η λαϊκή ανοχή έχει εξαντληθεί και στις εκλογές του 2010 η απάντηση θα είναι συντριπτική.
Για την κίνηση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κώστας Κουρκούτης -- Θανάσης Σκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: