Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

100 εκατ. ευρώ για το ελληνικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης


Τροποποιήσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας, στα πλαίσια της τρίτης σειράς προτάσεων των κρατών μελών/περιφερειών που ενέκρινε η επιτροπή αγροτικής ανάπτυξης της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την πρόταση της χώρας μας από το ποσό κατανέμονται 11,4 εκατ. για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, 39,7 εκατ. για διαχείριση υδάτινων πόρων, 25 εκατ. για τον γαλακτοκομικό τομέα και 23,9 για ευρυζωνικές υπηρεσίες στην περιφέρεια.
Όπως ανακοινώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, οι εγκρίσεις των τροποποιήσεων έγιναν για την χρησιμοποίηση των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ, του διαγνωστικού ελέγχου της ΚΑΠ και άλλων μεταφορών πιστώσεων στο πλαίσιο της ΚΑΠ για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι η οικονομική κρίση, η κρίση στον τομέα του γάλακτος και η κλιματική αλλαγή. Κατ' αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ένας πολύ εντατικός κύκλος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Επιτροπή και τα κράτη μέλη και δίνεται το πράσινο φως για την γρήγορη διοχέτευση ενός επιπλέον ποσού ύψους 4,6 δισεκατ. ευρώ περίπου στην οικονομία των αγροτικών περιοχών και στη γεωργία κατά το 2009. Περισσότερα στο http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: