Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των Χριστουγέννων


Σε ισχύ τέθηκαν τα μέτρα της Τροχαίας για τις ημέρες της μαζικής εισόδου και εξόδου των εκδρομέων τα τετραήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή για όλη την εορταστική περίοδο, ενώ έχουν ληφθεί υπ' όψιν οι τοπικές ιδιαιτερότητες, οι καιρικές συνθήκες και τα εποχικά προβλήματα κατά την περίοδο των γιορτών.
Ειδικότερα:
"Το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο θα αστυνομεύεται σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα από περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες.
"Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα ελέγχει την κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής.
"Η παρουσία του προσωπικού και των μέσων της τροχαίας στο βασικό οδικό δίκτυο, θα είναι συνεχής.
"Έντονη τροχονομική παρουσία θα υπάρχει και στον αστικό ιστό κοντά σε εμπορικά κέντρα, σε εμπορευματικούς σταθμούς, σε σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς ΟΣΕ και όπου αλλού παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα πεζών και οχημάτων.
"Τροχονόμοι θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στα διόδια, κατά την έξοδο των ταξιδιωτών.
"Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και μονάδες του ΕΚΑΒ, του Πυροσβεστικού Σώματος των Νομαρχιών και της περιφέρειας προκειμένου να παρέχουν άμεση βοήθεια
"Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
"Συγκροτούνται συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση σηματοδοτών, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας έχει εστιαστεί στην καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Για αυτό το λόγο, συνεργεία της Τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε 24ωρη βάση.
"Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί με την ενίσχυση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν με τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη.

Η κίνηση των φορτηγών
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου την παραμονή Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων για το ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Το ίδιο θα ισχύσει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου για το ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δρομολόγια του ΟΣΕ, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προτίμησαν να μετακινηθούν με τρένο σε προορισμούς προς τη Βόρεια Ελλάδα λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη. Αναλυτικότερα, η κίνηση ήταν χθες αυξημένη στον ΟΣΕ κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Ελαφρώς μειωμένη ήταν χθες η έξοδος των εκδρομέων από τον Πειραιά και τους άλλους λιμένες της Αττικής. Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση για την περίοδο των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 12% σε σχέση με πέρυσι. Για την παραμονή των Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί 467 πτήσεις, 17 τσάρτερ, 3 έκτακτες.

Ζεστά Χριστούγεννα στην Ελλάδα
προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στο Αιγαίο μέχρι και τα 7 Μποφόρ.
Για σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, προβλέπεται ήπιος καιρός με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 και τοπικά 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, ανήμερα Χριστούγεννα. Πιθανότητα καταιγίδων στα βορειοδυτικά, ενώ το βράδυ μπορεί να σημειωθούν βροχές στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 Μποφόρ, οι οποίοι αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: