Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η γιορτή των Οικοτροφείων «ΔΙΑΣ» - «Μ.Ο.Λ.» του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών για το νέο χρόνο!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα όμορφο απόγευμα πέρασαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην επιτυχημένη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας των Οικοτροφείων “ΔΙΑΣ”, “Μ.Ο.Λ.” του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Οικοτροφείου “ΔΙΑΣ”, το απόγευμα της Τετάρτης 27.01.10 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κύριος Αποστόλου, η πρόεδρος της ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κυρία Πανταζή, η πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς κυρία Ταπανλή, η διευθύντρια της Ειδικής Παιδείας κυρία Ζάνταλη, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, μέλη των συνδέσμων αγάπης, εθελοντές και εθελόντριες


Ήταν μία ευχάριστη και όμορφη εκδήλωση, καλά οργανωμένη από τους ανθρώπους του Κέντρου που εργάστηκαν με μεράκι για την προετοιμασία της και με θαυμάσια μουσική για την οποία φρόντισαν ο κύριος Βαράκης και μέλη της χορωδίας του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μ.Ο.Λ., κα. Μήτσιου, η οποία καλωσόρισε τους φίλους και τους εθελοντές, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την παρουσία του στην εκδήλωση καθώς και την πολύχρονη συνεργασία του.
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης όπου με συντομία αναφέρθηκε στο έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας και την ιστορία της αλλά και στο βίο του Μεγάλου Βασιλείου και τη σημασία της ιστορίας του. Τόνισε τη σημαντικότητα και τη προσπάθεια που καταβάλετε στα οικοτροφεία και συγκεκριμένα «βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε δύο οικοτροφεία που έχουν μία ιστορία και μία εξέλιξη. Θα ήθελα να πώ για την ιστορία ότι δεν είναι τυχαίο πως η κοινωνία της Λιβαδειάς έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια για τα τρία οικοτροφεία του ΕΚΕΨΥΕ και τους συνανθρώπους μας που ζουν μέσα, τους αδερφούς μας που έχουν βρει έναν οικεία χώρο πουν ζουν όμορφα, με αξιοπρέπεια και ζεστασιά. Σημαντικότατη προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η βοήθεια του Μακαριωτάτου.
Δεύτερον θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και δύναμη στους ενοίκους – γείτονές μου, σε όλους εκείνους που εργάζονται στα οικοτροφεία και όλους εκείνους που συμπαραστέκονται και βοηθούν γιατί νομίζω πώς εκφράζουν με αυτό τον τρόπο μία καλή τοποθέτηση και διάσταση της χριστιανικής μας πίστης.
Τρίτον όλοι μας έχουμε κάτι πραγματικά να δώσουμε απ’την καρδιά μας στους συνανθρώπους μας αυτούς. Εκείνο που πρέπει να δώσουμε είναι την παρουσία μας, την ζεστασία μας, την στήριξη και την αγάπη μας.»
Μετά το λόγο πήρε η Συντονίστρια του Οικοτροφείου Δίας κυρία Βότση, όπου και αυτή με τη σειρά της ευχαρίστησε τόσο το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του όσο και τους υπόλοιπους καλεσμένους, και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης για την πολύχρονη συνεργασία του.
Ακόμα, ο Διοικητικός και Οικονομικός Υπεύθυνος των Οικοτροφείων κος Γκίτικας, παίρνοντας κι αυτός με τη σειρά του το λόγο, εξείρε τη βοήθεια και τη στήριξη του Σεβασμιωτάτου όλα αυτά τα 19 χρόνια ύπαρξης του Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε στην πόλη της Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: