Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Αλέξης Τσίπρας: «Άμεσα μέτρα για την αντιστροφή της κατάρρευσης του Αγροτικού Τομέα»


Ύστερα από τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα με τους Αγρότες της Βοιωτίας στο μπλόκο του Κάστρου, η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Οι πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα, είναι η κραυγή απόγνωσης μπροστά στη κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής και το μέλλον, που οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στέρησαν από τους αγρότες και τη ξεχασμένη περιφέρεια.
Η προσυπογραφή τους και η πιστή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων επιταγών της ΚΑΠ, η θυσία του αγροτικού τομέα στις ασύδοτες αγορές και η παντελής έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, οδήγησαν τον αγροτικό πληθυσμό στην οικονομική εξαθλίωση και την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιφέρειας στον μαρασμό.
Μάταια η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με μια επικοινωνιακή καταιγίδα, προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για χάραξη και εφαρμογή αγροτικής πολιτικής.
Με πρόσχημα τον κοινωνικό διάλογο, επί εκατό μέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τα ευχολόγια και τις εκθέσεις ιδεών, υπαναχωρώντας ακόμα και από τις γενικές και αόριστες προγραμματικές του θέσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση :
- Να διασφαλίσει το αγροτικό εισόδημα, με την άμεση καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα πάνω από το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής, έλεγχο της ασυδοσίας της αγοράς και κλείσιμο της ψαλίδας τιμών παραγωγού-καταναλωτή.
- Να προχωρήσει σε πάγωμα των χρεών στις Τράπεζες και αναστολή καταβολής δανειακών δόσεων για εύλογο διάστημα και να σταματήσουν οι παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις της Α.Τ.Ε και η ληστρική εκμετάλλευση όλων των τραπεζών. Πάγωμα κάθε διαδικασίας εκποίησης με πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου αγρότη.
- Να συγκροτήσει εθνική στρατηγική για την αγροτική οικονομία και την ανόρθωση της υπαίθρου,
- Να διεκδικήσει ένα νέο πλαίσιο Κ.Α.Π. που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν, την αύξηση των δαπανών για την γεωργία και τη ριζική ανακατανομή των πόρων υπέρ των μεσογειακών προϊόντων και των μικρών και μεσαίων αγροτών.
«Ο ΣΥΝ στηρίζει αμέριστα τον αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες, για την αναστροφή της κρίσης προς όφελος των μικρών και μεσαίων παραγωγών, των κατοίκων της υπαίθρου και όλων των εργαζομένων και της ανάπτυξης της χώρας»
τονίζει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: