Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Επιστολή απόγνωσης στο Οικονομικό Επιτελείο έστειλαν οι Επαγγελματοβιοτέχνες της Θήβας


Χρήστος Χαρατσής, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελατιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών: «Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν, άμεσα, μέτρα στήριξης, τόνωσης και επανεκκίνησης της αγοράς και της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, έτσι ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες αύξησης της ζήτησης, οι οποίες θα οδηγήσουν στην τόνωση και των επαγγελματοβιοτεχνών»

Έκρηξη οργής και απόγνωσης φανερώνει η επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβων προς το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση στην αγορά από τις συνεχείς αλλαγές και πρωτοβουλίες των κκ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη όσον αφορά την φορολογία και το ασφαλιστικό!

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρουν: «Μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα δημιουργήθηκε, μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα, αβεβαιότητα και δυσφορία στους καταναλωτές, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των πωλήσεων – ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών, εξαιτίας της ασάφειας και της σύγχυσης των ανακοινώσεων αυτών.
Ευρισκόμενοι στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των μεταπολιτευτικών χρόνων, οι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε συνθήκες απραξίας, αναδουλειάς αλλά και ανεργίας σε πολλές περιπτώσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν, άμεσα, μέτρα στήριξης, τόνωσης και επανεκκίνησης της αγοράς και της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, έτσι ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες αύξησης της ζήτησης, οι οποίες θα οδηγήσουν στην τόνωση και των επαγγελματοβιοτεχνών.
Επιπλέον, απαιτείται η μεταστροφή του κλίματος δυσφορίας και αρνητικής ψυχολογίας των καταναλωτών, ώστε η ευρωπαϊκή απαισιοδοξία να μη συνεχίσει να πλήττει ανεπανόρθωτα και καταλυτικά την Ελληνική αγορά.
Έχετε τη δυνατότητα να μεταδώσετε αισιόδοξα μηνύματα, προτρέποντας τους καταναλωτές, ξαναζωντανεύοντας το εμπόριο, πριμοδοτώντας τις συναλλαγές.
Είναι αρκετή η ζημία που έχει προκληθεί από τις συνεχείς ανακοινώσεις για εισπρακτικά μέτρα περιστολής του ελλείματος, περικοπών των αμοιβών και των επιδομάτων, της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΤΩΡΑ» καταλήγει η επιστολή που υπογράφει – εκ μέρους του ΔΣ- ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Χαρατσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: