Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

«Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο σπίτι» ζητά ο Μιχάλης Γιαννάκης


Με ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης ζητά την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο Μιχάλης Γιαννάκης στην ερώτησή του τονίζει ότι τα προγράμματα αυτά «εξασφαλίζουν την απασχόληση για χιλιάδες εργαζομένους σε μια κρίσιμη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί τις απαιτήσεις χιλιάδων συμπολιτών μας που ευεργετούνται από αυτά». Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
Παράλληλα, την προκήρυξη 48ώρης Πανελλαδικής Απεργίας για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” , αποφάσισε το Γ. Σ της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α για τις 24 και 25 Φεβρουαρίου.
Διεκδικούν:
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες, παρότι έχει επισημανθεί στους αρμόδιους φορείς.
Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες, έχουν προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. (Ν. 2190/1994), αλλά και λόγω ομοειδούς αντικειμένου εργασίας με τις υπηρεσίες «ΒσΣ» του Β’ ΚΠΣ (Μέριμνας) και «πιλοτικών» όπου συμβάσεις εργαζομένων σε αυτές έχουν μετατραπεί σε Αορίστου Χρόνου βάσει του Ν. 3491/2006.
Τη δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. και ένταξη των ίδιων των εργαζομένων σ’ αυτές λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους.
Το Γενικό Συμβούλιο για να καλύψει συνδικαλιστικά την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” προκήρυξε τη 48ώρη απεργία, συμπαραστεκόμενο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα να συμμετέχουν μαζικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: