Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Υπό έρευνα περιστατικό φραγής στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού ύστερα από παρέμβαση της Βάσως Τσόνογλου


Mια περίεργη υπόθεση σχετικά με το σταθερό τηλέφωνο του πρωθυπουργού στο Καστρί προέκυψε στο περιθώριο της εξέτασης του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη στην Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας την περασμένη εβδομάδα είχε παρουσιαστεί φαινόμενο φραγής εισερχομένων κλήσεων στο τηλέφωνο του κ. Παπανδρέου. Το θέμα έθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου στο κ. Βουρλούμη ζητώντας εξηγήσεις.
Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αρχικώς δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, αλλά επικοινώνησε -μέσα από την Επιτροπή- με τον γενικό διευθυντή περιφερειών του Οργανισμού, ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν, λέγοντας ότι ήταν «κάποιο λάθος στην πληκτρολόγηση από κάποιον υπάλληλο».
Το θέμα ξεσήκωσε ανησυχία για τον κίνδυνο και την υπόνοια υποκλοπής, κάτι που διέψευσε με σιγουριά από την πλευρά του ο κ. Βουρλούμης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το θέμα θα ερευνηθεί.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απάντηση του ΟΤΕ...

Ανακοίνωση

Αθήνα, 26 Μαΐου 2010 – Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τηλεφωνική σύνδεση στην οικία του Πρωθυπουργού, ο ΟΤΕ διευκρινίζει τα εξής:
Η βλάβη της τηλεφωνικής σύνδεσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.
Πρακτικά, αντί να διακοπεί η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 5ΧΧ λόγω οφειλής, από λάθος διεκόπη η κίνηση στην τηλεφωνική σύνδεση 210 ΧΧ ΧΧ 1ΧΧ, που λειτουργεί στην οικία του Πρωθυπουργού.
Η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές).
Η λανθασμένη διακοπή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2010. Το λάθος δεν έγινε άμεσα αντιληπτό, καθώς στον χώρο λειτουργούν και άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις. Μόλις ο ΟΤΕ ενημερώθηκε (στις 21 Μαΐου, 15:00), συνεργείο μετέβη άμεσα στην οικία του Πρωθυπουργού και αποκατέστησε τη βλάβη (18:45). Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου του Πρωθυπουργού.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα με επιστολή από τον Πρόεδρο του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: