Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Κάντε την αρχή και υιοθετήστε το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού!

Ο ιδρυτής του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος
με τον δημοσιογράφο και δημοτικό σύμβουλο
 Δήμου Ορχομενού κ. Λάμπρο Ρόδη 

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» (www.diazoma.gr) άνοιξε τον «κουμπαρά» για το μνημείο του 4ου αι. π. Χ. στην καρδιά της πόλης μας!

Μια σημαδιακή ημέρα – όπως ο ίδιος ο εμπνευστής του την χαρακτήρισε – αποτελεί η 6η Ιουλίου για την πόλη μας καθώς το ΔΙΑΖΩΜΑ άνοιξε σήμερα και επίσημα τον «κουμπαρά» για το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού σε συνέχεια του ενδιαφέροντος της τοπικής μας κοινωνίας (
Σκαλί – σκαλί προς την πολιτιστική αναβάθμιση της Βοιωτίας…
) για την αναστήλωση και ανάδειξη του σημαντικού αυτού μνημείου της ελληνιστικής περιόδου(http://www.greece.strabon.org/cecd/pm_delphes/Orchomenos/theatre/index_el.html) . Μέσω του Orchomenos Press, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος ανακοινώνει αυτή πρωτοβουλία που αποτελεί – όπως συνέβη και σε παρόμοιες περιπτώσεις – το «ήμισυ του παντός» και μας καλεί όλους να «υιοθετήσουμε» το Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Το ΔΙΑΖΩΜΑ φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη όλων των θεσμών και των πολιτών της χώρας και μας καλεί να υιοθετήσουμε ένα αρχαίο θέατρο. Η τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με προγραμματικές συμβάσεις, οι επιχειρήσεις με χορηγικές συμβάσεις, και οι πολίτες-δωρητές με τους «κουμπαράδες» του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.Για να διευκολύνει τους πολίτες, το ΔΙΑΖΩΜΑ δημιουργεί για κάθε θέατρο ένα ξεχωριστό λογαριασμό, «έναν κουμπαρά», όπου κάθε πολίτης, ανάλογα με τις δυνατότητές του θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη λειτουργική ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητά μας.Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει. Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Πάρε, λοιπόν, μέρος και εσείς και υιοθετήστε το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού στην διεύθυνση http://www.diazoma.gr/GR/Page_16-00.asp, όπου περιγράφεται η διαδικασία κατάθεσης των χρημάτων και ο κατάλογος όλων των θεάτρων με «κουμπαρά».

ΤΟ ORCHOMENOS PRESS ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΧΟΡΗΓΟΣ…


Κι` επειδή τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξη, συμβολικά το ORCHOMENOS PRESS έριξε τον οβολό του στον κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού εκφράζοντας την ευχή να γεμίσει γρήγορα χάρις στο ενδιαφέρον όλων όσον πιστεύουμε στον Πολιτισμό και στην ποιότητα της ζωής που προσφέρει! (Ο Ορχομενός ξαναμπαίνει στον Τουριστικό Χάρτη (;))

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ…
Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Μπένο, το επόμενο και παράλληλο βήμα είναι η παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειο Αραβαντινό του Χορηγικού Φακέλου του Αρχαίου Θεάτρου του Ορχομενού, όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες επιστημονικές πληροφορίες για τη σημερινή εικόνα του κάθε θεάτρου, ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε συγκεκριμένης φάσης εργασιών (έρευνα, ανασκαφές, ανασκαφικές και αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις, μελέτες και εργασίες αναστήλωσης κ.λ.π). «Το υλικό αυτό μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις πραγματικές ανάγκες κάθε μνημείου, τις επεμβάσεις που απαιτούνται μαζί με τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του. Έτσι συγκροτείται ένας αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας με τους υποψήφιους χορηγούς (επιχειρήσεις και πολίτες) μέσω ενός καλά δομημένου χορηγικού φακέλου» εξηγεί μέσω του Orchomenos Press, o ιδρυτής του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»

ΧΟΡΗΓΙΚΗ ΘΥΡΙΔΑ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣΘυμίζουμε πως το «Διάζωμα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που έχει στόχο τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη λειτουργική ένταξη στη σημερινή κοινωνία όλων των αρχαίων θεάτρων της χώρας μας. Οι μοναδικοί πόροι του «Διαζώματος» προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του και από τις δωρεές, εισφορές και χορηγίες των πολιτών. Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο το, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις "Χορηγικές συμβάσεις ", τα "Αντισταθμίσματα" και το νομικό πλαίσιο που διέπει τις "Δωρεές".


ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»…
Αν πιστεύεις ότι τα πιο όμορφα και τα πιο συμβολικά μνημεία της πατρίδας μας, τα αρχαία θέατρα, πρέπει να ξαναζωντανέψουν. Αν πιστεύεις ότι τα μεγάλα σχέδια, τα μεγάλα όνειρα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τη μεγάλη αγκαλιά όλων μας. Πάρε μέρος στην προσπάθεια του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Μελέτησε το καταστατικό μας, τους σκοπούς τους και εάν συμφωνείται, συμπλήρωσε, υπόγραψε και στείλε τους τη σχετική αίτηση (http://www.diazoma.gr/200-Stuff-03-Diazoma/Member-Application.pdf) στο fax: 210.82.54.258 η οποία θα προωθηθεί για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η εγγραφή είναι 100 ευρώ, το οποίο μπορεί να κατατεθεί στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς :ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ/σμού: 0170400573225ALPHA BANK Αρ. Λογ/σμού: 104002002016612ATTICA BANK Αρ. Λογ/σμού: 56348581ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ/σμού: 040/483108-01EUROBANK Αρ. Λογ/σμού: 0026.0026.91.0201049769ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ/σμού: 5026-038350-177
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Αρ. Λογ/σμού: 89175425-3
Για τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τους Δήμους κ.λ.π. η εγγραφή ορίζεται στα 200 ευρώ και λογίζεται και ως ετήσια συνδρομή. Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν με εναλλακτικό τρόπο (εθελοντική εργασία, εξάπλωση του μηνύματος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, δημόσιες σχέσεις κ.ο.κ.) μπορεί να γίνουν αρωγά μέλη δίχως εισφορά αλλά χωρίς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η ιδιότητα του αρωγού μέλους κυρίως απευθύνεται σε νέους και φοιτητές.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στο καθημερινό βήμα της πόλης μας ο ιδρυτής και πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρος Μπένος …

Δεν υπάρχουν σχόλια: