Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Προχωρά (επιτέλους) ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά


Κλέαρχος Περγαντάς,
Νομάρχης Βοιωτίας :
«Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά. Εγκρίθηκαν 7.880.000 € για εργασίες και ανισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση Βαγίων»

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) η κατασκευή του έργου «Θήβα – Λιβαδειά από χ.θ. 9+900 έως χ.θ. 11+600», προϋπολογισμού 7.880.000 €. Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά σε μήκος 2,6 χιλιομέτρων και την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση των Βαγίων. Στις εργασίες του δρόμου περιλαμβάνεται η κατασκευή των σύγχρονων υποδομών του έργου (γέφυρα και οδόστρωμα), καθώς και όλα τα συνοδευτικά έργα : ηλεκτροφωτισμός, πλήρης σήμανση, στήριξη – αποκατάσταση πρανών, κ.λ.π.
«Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά» χαρακτηρίζει ο Κλέαρχος Περγαντάς το έργο, επισημαίνοντας : «Το πάγιο και πολύχρονο αίτημα της Βοιωτίας, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με το έργο στη διασταύρωση Βαγίων, το συγκεκριμένο τμήμα αναβαθμίζεται, και αποκτά συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των μελετών και άλλων τμημάτων του δρόμου, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, θα γίνει ένας σύγχρονος οδικός άξονας. Προχωρούμε λοιπόν σε ένα μεγάλο έργο – σταθμό για την ανάπτυξη της Βοιωτίας και τη σύνδεσή της με τους όμορους Νομούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: