Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!!


To ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει ως «ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑΣ» το καθεστώς εργασίας για τους εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο "ΝΕΟ" ΣΧΟΛΕΙΟ!»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΥΠΒΔΜΘ ζητάει από τους "αναπληρωτές" εκπαιδευτικούς (Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών και "υποστήριξης της ένταξης μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες", κ.α.), που διορίστηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του "νέου" σχολείου, να υπογράψουν σύμβαση εργασιακού μεσαίωνα, που τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους με χαρακτηριστικά ωρομισθίων, αφού:
ü Θα πληρώνονται μόνο τις ημέρες λειτουργίας του σχολείου!
ü Η πληρωμή τους θα γίνεται όποτε ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη χρονοβόρα διαδικασία!
ü Δεν αναγράφεται στη σύμβαση το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν!
Το θέμα έφερε στη βουλή (12 Οκτώβρη 2010) με επίκαιρη ερώτηση το ΚΚΕ και η κυβέρνηση (δια στόματος κ.Χριστοφιλοπούλου απάντησε:
«Η μόνη διαφορά τους είναι ότι αντί να προσλαμβάνονται από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής. Αυτή είναι η μόνη διαφορά[…]Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής, έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως ακριβώς όλοι οι συνάδελφοί τους αναπληρωτές. Επίσης, θα πληρωθούν άμεσα. Δεν θα χρονοτριβήσει η πληρωμή τους και δεσμεύομαι γι' αυτό».
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!
Η ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!
Σε ανακοίνωση της (10/11/2010) η πλειοψηφία της ΔΟΕ λέει απλώς ότι… «παρακολουθεί στενά το θέμα»! Πρόκειται για απροκάλυπτη στάση στήριξης της κυβέρνησης, προδοτική αποδοχή της ομηρίας των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά ότι το "νέο" σχολείο του ΠΑΣΟΚ, προπομπός του οποίου είναι τα 800 ολοήμερα με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνδεδεμένο με τους νέους δήμους και περιφέρειες του Καλλικράτη, θα χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και θα γίνει εργαλείο για μετατροπή των νέων εκπαιδευτικών σε σύγχρονους «δούλους».
Καμία αυταπάτη για τη συνέχεια που θα φέρει το "νέο" σχολείο και για την καταιγίδα που ετοιμάζει το μαύρο μπλοκ ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβέρνησης, με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ και την ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.
Καμία ανοχή! Φύγε από ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ! Είναι επικίνδυνες! Μοναδική διέξοδο αποτελεί η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και το σχολείο.
Εδώ και τώρα: Πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής!
ü Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών με μισθό του νεοδιόριστου 1900€ και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.
ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ! ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ! ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: