Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Δεν κλείνει και δεν υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Θήβας» λένε οι Βουλευτές Αρ. Αγάτσα και Β. Τσόνογλου





Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο της Θήβας λόγω των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και λόγω ελλείψεων σε νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, που αναμένεται μέσα στο 2011 να γίνουν μεγαλύτερες από την συνταξιοδότηση περίπου 15 εργαζομένων, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Ευγενίας Βενιζέλου στο Star Κεντρικής Ελλάδος.

Ωστόσο δια στόματος Βουλευτών Βοιωτίας, Άριας Αγάτσα και Βασιλικής Τσόνογλου, έρχεται η διαβεβαίωση ότι το νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει ούτε να υποβαθμιστεί. Αλλά όλη η προσπάθεια κινείται προς την επίλυση των προβλημάτων του, βάζοντας έτσι τελεία στις φήμες περί συγχώνευσης και υποβάθμισής του.
Την ίδια ώρα με επιστολή τους προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Λ. Σπυρόπουλο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας διαμαρτύρεται για τις συνθήκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Θηβών. Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική τους επιστολή:
ΠΡΟΣ:
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ
Κο Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ
Κύριε Διοικητά,
Στην περιοχή μας βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Ελλάδος και απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων ( ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ) που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.
Το ΙΚΑ Θήβας έχει στην αρμοδιότητα του ,για την εξυπηρέτηση των ασθενών ,45 χωριά της περιοχής και εξυπηρετούνται ημερησίως περί τα 500 άτομα, με προσωπικό 4 νοσηλευτριών εκ των οποίων η μία πρόσφατα αποσπάστηκε στο ΙΚΑ Οινοφύτων.
Μετά από καταγγελίες εργαζομένων και πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των ασθενών με το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό που έχει παραμείνει στην υπηρεσία του ΙΚΑ Θήβας.
Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε να διευθετηθεί το παραπάνω θέμα προκειμένου να επιστρέψει η υπάλληλος στη βάση της ή να καλυφθεί η θέση της από νέο ειδικευμένο προσωπικό .


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: