Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επαφές με Ρώσους προωθεί η Βάσω Τσόνογλου για τους Βοιωτούς αγρότες


Με πρωτοβουλία της Βάσως Τσόνογλου ομάδα αγροτών της Επαρχίας Θήβας επισκέφθηκαν την Ρωσική Πρεσβεία την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 και συναντήθηκαν με τον Ρώσο Πρεσβευτή στην Ελλάδα Vladimir Y. Zatsepin στα πλαίσια του ανοίγματος της πώλησης αγροτικών προϊόντων της επαρχίας Θήβας προς την Ρωσία, η οποία έχει κατά καιρούς εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών προϊόντων.
Κατά την συνάντηση η κυρία Τσόνογλου εισηγήθηκε την ανάγκη σύναψης εμπορικών συμφωνιών με μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις και των αγροτών της επαρχίας Θήβας για την απευθείας εξαγωγή φρέσκων λαχανικών, ελαιολάδου, κρασιού, χειροποίητων ζυμαρικών και λοιπών προϊόντων αρίστης ποιότητας και την ανάγκη εξωστρέφειας των προϊόντων της περιοχής προς τις ξένες αγορές.
Οι παριστάμενοι αγρότες ανέλυσαν την ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων, την ποιότητά τους καθώς επίσης και την δυνατότητα κάλυψης σε ζήτηση μεγάλων παρτίδων προϊόντων (κρεμμύδια, πατάτες και λοιπών κηπευτικών προϊόντων, ελαιόλαδου, κρασιού κ.ο.κ).
Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο Ρώσος Πρέσβης τους υπέδειξε να ανεύρουν απευθείας διαύλους επικοινωνίας μέσω του ελληνορωσικού προξενείου με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που εμπορεύονται τέτοια προϊόντα στη ρωσική αγορά και υποσχέθηκε να τους παρέχει κάθε δυνατή ενημέρωση για τις ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Ο αποχαιρετισμός των αγροτών προς τον Ρώσο Πρέσβη συνοδεύτηκε από παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής της Θήβας κι ένα εικόνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: