Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Μπιλιετάκια» από την εφορία φτάνουν στους αγρότες της Βοιωτίας!


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα στα βαμβακοχώρια της Βοιωτίας η είδηση πως τα χρέη των αγροτών στον Οργανισμό Κωπαϊδας θα βεβαιώνονται πλέον από τους κατά τόπους Εφορίες όπου ανήκουν!

Η είδηση αυτή που επιβεβαιώνεται από αγροτοσυνδυκαλιστές έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, η οποίοι εδώ και μήνες έχουν λάβει ειδοποιήσεις για τακτοποίηση των ταμειακώς τους υποχρεώσεων προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας ύψους πολλών δεκάδων ευρώ, χωρίς όμως λεπτομέρειες για τις αντίστοιχες χρεώσεις (ετών, είδος καλλιέργειας, τιμή μονάδας, κ.ο.κ.)
Όμως, μέχρι σήμερα, οι πιστώσεις αυτές δεν μεταφέρονταν – ως γνωστόν – στις κατά τόπους ΔΟΥ, γι` αυτό και η σημερινή είδηση έχει θορυβήσει τους αγρότες σε όλη τη Βοιωτία που καλλιεργούν εκτάσεις στην Κωπαϊδα.
Μάλιστα, λέγεται, πως σε κάποιους οφειλέτες έχουν φτάσει και τα πρώτα ειδοποιητήρια ενώ θέση για το θέμα αναμένεται να πάρει άμεσα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, η Γενική Συνέλευση της οποίας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο… Ήδη, όμως, η νομική της υπηρεσία εξετάσει τον τρόπο μέσω του οποίου πρέπει «να δοθεί μια δίκαιη λύση για τους αγρότες μας» όπως είπε χαρακτηριστικά στο Orchomenos Press ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Γιώργος Ανέστης. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια: