Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Ορθάνοιχτο» αφήνει το ενδεχόμενο κατάργησης του Παραρτήματος του ΙΚΑ Ορχομενού ο Γιώργος Κουτρουμάνης



«Ορθάνοιχτο» αφήνει το ενδεχόμενο κατάργησης του Παραρτήματος του ΙΚΑ Ορχομενού ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη.

Στην απάντηση του ο κ. Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι η επιλογή των Παραρτημάτων για τα οποία θα αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας τους θα γίνει με κριτήρια
  • τον αριθμό των ασφαλισμένων

  • των αριθμό των συναλλαγών στον τομέα των παροχών ασθένειας

  • τον αριθμό εργοδοτών

  • τον αριθμό υπηρετούντων υπαλλήλων

  • την ύπαρξη μονάδων ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ

  • την ύπαρξη Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών

Με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού, ο Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κύριος Κουτρουμάνης, προφανώς, εξάντλησε την ευαισθησία του υπέρ των ασφαλισμένων του ΙΚΑ την περίοδο που ο ίδιος ήταν συνδικαλιστής στα ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας και κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, όπως προκύπτει από την απάντησή του για το ΙΚΑ Ορχομενού, έγινε ένας από τους δεινότερους εκφραστές της λογικής του Μνημονίου, που θέλει συγχωνεύσεις παντού. Αγνοεί όμως, ότι οφείλει το Κράτος να στηρίξει την περιφέρεια και να κάνει τα πάντα για την αποφύγει την ερημοποίησή της. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει και επιμείνει σε αυτή την λογική κατάργησης των υπηρεσιών Υγείας στη περιφέρεια, εμείς δεν θα είμαστε συνένοχοι. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ακέραια την ευθύνη για την οργή των πολιτών στη Βοιωτία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: