Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Την μείωση του ΦΠΑ των καλλιεργητικών σπόρων και την εξίσωσή του με εκείνη των ανθρώπινων φαρμάκων πρότεινε ο Μιχάλης Γιαννάκης


Την μείωση του ΦΠΑ των καλλιεργητικών σπόρων και την εξίσωσή του με εκείνη των ανθρώπινων φαρμάκων πρότεινε με ερώτησή που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου , ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι: « η ηγεσία των δύο υπουργείων οφείλει να συμπλεύσει και να σταθεί στο πλευρό των αγροτών ώστε η ελληνική γεωργία και η ύπαιθρος να γίνει ανταγωνιστική και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα των εγχώριων και διεθνών αγορών. Συνεχίζοντας στην ερώτηση του o Μιχάλης Γιαννάκης ανέφερε ότι «είναι αδύνατο να απορροφηθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στις αγορές υψηλής ποιότητας όταν το κόστος παραγωγής είναι υψηλότερο από άλλες ανταγωνίστριες χώρες» σημειώνοντας ότι «η εξίσωση του ΦΠΑ των καλλιεργητικών σπόρων με εκείνη των ανθρώπινων φαρμάκων θα ανακουφίσει κατά πολύ τον Έλληνα αγρότη και θα δώσει ούριο άνεμο στις εξαγωγές και την απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων». Τέλος ο Μιχάλης Γιαννάκης τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στα προαναφερθέντα αγροτικά εφόδια είναι ζωτικής σημασίας αφού ο σπόρος αποτελεί τη βάση για ασφαλή παραγόμενα προϊόντα και υπάρχει αυξημένο το ενδιαφέρον από τις αγορές για πιστοποιημένα παραγόμενα προϊόντα από πιστοποιημένο σπόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: