Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει μαζικό κάλεσμα για τη νέα 48ωρη Γενική Απεργία



ΠΡΟΣ : ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: « 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σας καλεί να πάρετε μέρος στην 48ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, ενόψει ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέτρων .
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μετά από ένα χρόνο από τη ψήφιση του Μνημονίου – Μνημόσυνου του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων που οδήγησε στην Ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους , τους Αγρότες, έρχεται για ψήφιση στις 28/6 το Μνημόνιο Νο 2 για να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και σε όσα έχουν κατακτηθεί με αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα από μία Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, η οποία αντί να πατάξει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, από τους έχοντες και κατέχοντες, γιατί πράγματι εκεί υπάρχουν τα χρήματα, και να δεσμεύσει τις περιουσίες τους και να τους οδηγήσει στη φυλακή, ξεπουλάει όλα τα εργασιακά , κοινωνικά δικαιώματα, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, και διαλύει κάθε δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πολιτών. Ξεπουλάει το νερό, τη γη και τον αέρα μας και μαζί παραδίδει μια ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία στους Τραπεζίτες και στους Μεγαλοεργολάβους.
Η Κυβέρνηση με «μπαμπούλα» τη νεοδεξιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πλάτες της Τρόϊκα μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση και στο πλήρες ξεπούλημα της χώρας.
Είναι η ώρα που πρέπει όλη η ελληνική κοινωνία να ξεσηκωθεί για να ανατρέψει αυτά τα αντικοινωνικά πρωτίστως μέτρα και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα , ως πολίτες αυτής της χώρας να λείψουμε από αυτόν τον αγώνα διαρκείας.
Πρέπει όλοι οι πολίτες είτε είναι σε Συνδικάτα, είτε είναι στις πλατείες, είτε είναι αγρότες, μικροέμποροι, όπου τα μεγάλα καρτέλ θα τους μετατρέψουν σε εργάτες Β΄ κατηγορίας να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους για την πλήρη ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΊΤΗ 28 /6/2011 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του Άρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, ώρα 7.00΄το απόγευμα.






Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει την επιλεκτική δικαστική δίωξη του συναδέλφου Αντώνη Σταματόπουλου προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων στο Μετρό, γιατί αρνήθηκε να συναινέσει με την απεργοσπαστική απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις απεργίες οι οποίες καλέστηκαν από το σωματείο. Η πρωτότυπη δίωξη εναντίον του για «διαφυγόντα κέρδη» της «Αττικό Μετρό» λόγω της απεργίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Η επιλεκτική δικαστική δίωξη συνοδεύεται με ενεργοποίηση του παρακράτους, με τραμπούκικες τρομοκρατικές μεθόδους, με απειλητικά σημειώματα για τον ίδιο και την οικογένειά του, με σπάσιμο των παραθύρων του αυτοκινήτου του και απειλητικά τηλεφωνήματα.
Ζητάμε να παύση κάθε δίωξη για τον συνάδελφο αγωνιστή Αντώνη Σταματόπουλο.
Προειδοποιούμε τους παρακρατικούς να μην επαναπαύονται με την «αδράνεια» της αστυνομίας και τους ξεκαθαρίζουμε πως το εργατικό κίνημα ξέρει να υπερασπίζεται τους αγωνιστές.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: