Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Κέντρο Προστασίας Άγριας Φύσης της Π.Π.Ο. έγινε ... θεσμός!









































































ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
Με πλήθος κόσμου γιορτάστηκε κι εφέτος η γιορτή της Αγίας Παρασκευής στο Κέντρο Προστασίας Άγριας Φύσης της Π.Π.Ο. Στον πανέμορφο και καταπράσινο χώρο ο πατέρας Χαράλαμπος τέλεσε τον εσπερινό και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στις αξίες της οικολογίας και τόνισε την μεγάλη προσφορά του συλλόγου στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του. Η απελευθέρωση πουλιών ήταν μια όμορφη στιγμή που συγκίνησε τους μεγάλους αλλά και ενθουσίασε τους μικρούς μας φίλους.
Στην είσοδο, κοπέλες της Π.Π.,Ο. έδιναν δίπτυχο με τις δράσεις του Κέντρου και ενημερωτικά φυλλάδια για τις πρώτες βοήθειες στα τραυματισμένα πουλιά και πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε μια φωλιά.
Πολύς κόσμος στάθηκε και στην έκθεση φωτογραφίας που είχε κύριο θέμα την χλωρίδα και πανίδα του Ακοντίου όρους.
Πλούσιο ήταν και το γεύμα που ακολούθησε , προσφορά των καταστημάτων Ηλία Κίσσα , Κατερίνας Ρέντζου, Βίκυς Δήμου και «Φαρούκ» της οικογένειας Παπασταύρου. Φυσικά δεν έλειψαν και οι σπιτικές πίτες που έφεραν οι κυρίες του συλλόγου και της ενορίας της Παναγίας της Σκριπούς. Το βιολογικό κρασί ήταν προσφορά των κ.κ. Πρόδρομου Εμμανουηλίδη, Σεραφείμ Κούκου, Γιώργου Ρουμάνη και Λουκά Ντάνου.
Η γιορτή έκλεισε με χορό συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γιώργος Ζυγούρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Βαγενάς και Λουκάς τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ορχομενού κος Αργύρης Ραζακιάς, ο τέως Δήμαρχος κος Λουκάς Υπερήφανος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Βούλα Καράλη, Παναγιώτης Υπερήφανος, Γιάννης Νταβαλούμης, Ρόδης Λάμπρος, ο δασολόγος κος Κων. Κουτσοβασίλης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Ντίνος Δάρρας και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: