Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση Παπαρήγα για τα λαϊκά προβλήματα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη»



Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα από τη μέχρι τώρα υλοποίηση του νόμου «Πρόγραμμα Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική δομή της χώρας.
Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η εξάμηνη εφαρμογή του Ν. 3852/2010 "Πρόγραμμα Καλλικράτης" αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει βασική αποστολή την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Περιφερειών και των Δήμων το 2010 - 2011 ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ με πρόσχημα τα χρέη και το δημοσιονομικό έλλειμμα. Νέες μεγάλες περικοπές προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ο εφαρμοστικός νόμος. Αυτό θα σημάνει νέες απολύσεις εργαζομένων.
Οι τεράστιες ελλείψεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων, στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, τα αθλητικά κέντρα, τα ΚΑΠΗ κ.λπ., παράλληλα με την παντελή έλλειψη έργων υποδομής, θα επιδεινώσουν την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών της λαϊκής οικογένειας. Την ίδια στιγμή, ανακοινώνονται νέες μειώσεις φόρων στις Ανώνυμες Εταιρείες, παράδοση τομέων του Δημοσίου στα μονοπώλια και λειτουργία του εναπομείναντος δημοσίου με αμιγώς ιδιωτικο - οικονομικά κριτήρια.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου:
-- Να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις το υπάρχον προσωπικό που δουλεύει με κάθε είδους συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
-- Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και δωρεάν οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας. Εργα υποδομής για κάλυψη όλων των αναγκών.
-- Να εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με βάση τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: