Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Την Τρίτη ο ΣΚΑΙ στον Ορχομενό!


Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει σταδιακά και σε πανελλαδικό επίπεδο η προσπάθεια του Δήμου Ορχομενού σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και την Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας να προχωρήσει στην πράξη η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων (κλασσικών και βυζαντινών) στην πόλη μας.
Ήδη, στις αρχές της εβδομάδας μια ακόμη παραγωγική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους κκ. Μπένο και Διαμαντόπουλο καθώς και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, τον Έφορο της Θ` ΕΠΚΑ Θηβών κ. Αραβαντινό και τον εφημέριο της Σκριπούς π. Χαράλαμπο, ολοκληρώθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, ενώ – όπως πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο – το πρωί της Τρίτης, 26 Ιουλίου 2011, την πόλη μας θα επισκεφθεί συνεργείο του ΣΚΑΙ με τον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.
Μαζί του θα βρίσκεται ασφαλώς και ο κ. Σταύρος Μπένος, προκειμένου να προβάλλουν πανελλαδικά την πρόταση του Αρχιτέκτoνα κ. Διαμαντόπουλου για την συγκέντρωση του ποσού των 100.000 που θα χρηματοδοτήσουν τις μελέτες για την δημιουργία ενός ακόμη αρχαιολογικού πάρκου, ενός περιπάτου στα πρότυπα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη (σσ. που σχεδίασε και υλοποίηση ο κ. Διαμαντόπουλος) . Εφ` όσον μπορέσουμε μ` άλλα λόγια σε σύντομο διάστημα να συγκεντρώσουμε τα χρήματα των μελετών, ακολούθως οι μελέτες αυτές θα κατατεθούν προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, προοπτική για την οποία τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι συνεργάτες του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ θεωρούν εθικτή, παρά την οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Το Orchomenos Press θα επανέλθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: