Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τασία Κοντογιάννη: «Να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»



Αύριο στις 10 το πρωί η Επιτροπή Αγώνα καλεί τον λαό της περιοχής μας να συμμετέχει μαζικά στη διαμαρτυρία μπροστά από την Εφορία Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/9/2011) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα, που απαρτίζεται απο μαζικούς φορείς και σωματεία για την Οργάνωση της πάλης μας ενάντια στα χαράτσια. Την πρωτοβουλία πήραν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιβαδειάς, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), το Πανοικοδομικό Μέτωπο Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ).

Στην εισηγητική ομιλία εκ μέρους της επιτροπής η κ. Τασία Κοντογιάννη τόνισε μεταξύ των άλλων οτι με σύνθημα «δεν έχουμε να πληρώσουμε-δεν θέλουμε να πληρώσουμε», πρέπει να οργανωθεί μαζικό, λαϊκό κίνημα σε κάθε τόπο δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στο νοσοκομείο, στις γειτονιές. Να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια, να αντισταθούμε στις απολύσεις, στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους άνεργους και στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους. Επειδή ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος χρειάζεται υπομονή , κουράγιο, επαγρύπνηση, συνδυασμό με διάφορες μορφές πάλης.
Οι ομιλητές που πήραν το λόγο επεσήμαναν οτι αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να αγκαλιάσει όλη την πόλη, χωρίς καθυστέρηση με ενημέρωση, εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες. Ήδη προγραμματίστηκε περιοδεία στην συνοικία της Ευαγγελίστριας και σε εργασιακούς χώρους. Τέλος την Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τον λαό της περιοχής μας, να συμμετέχει μαζικά στις 10 το πρωί στην Εφορία Λιβαδειάς για την επιστροφή των χαρατσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: