Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποσύνδεση της παραγωγής βάμβακος από την συνδεδεμένη για όσους επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι ζητά ο Μιχ.Γιαννάκης


Την αποσύνδεση της παραγόμενης ποσότητας βάμβακος από την συνδεδεμένη ενίσχυση για τους πληγέντες από το πράσινο σκουλήκι ζητά με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

«Οι Βοιωτοί χάνουν την παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι και γι’ αυτό βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απώλειας του δικαιώματος για την συνδεδεμένη ενίσχυση» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για αβελτηρία στην ολοκλήρωση των αποζημιώσεων των προηγούμενων ετών, ενώ καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης όταν η μειωμένη παραγωγή δεν είναι οφείλεται σε υπαιτιότητα των αγροτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΜΑ: Αφαιρείται το δικαίωμα της Συνδεδεμένης λόγω μειωμένης παραγωγής

Κύριε Υπουργέ,

Επανειλημμένα η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων για το πράσινο σκουλήκι στους εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγούς της Χώρας.

Ενώ η κυβέρνηση καθυστερεί απαράδεκτα την καταβολή των αποζημιώσεων των περασμένων ετών και ενώ σύμφωνα με την απάντηση του ΥΠΑΑΤ στην ΑΠ 22285/6.9.2011 ερώτηση για το πράσινο σκουλήκι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του πράσινου σκουληκιού τρίτης γενιάς που έχει εντοπιστεί στις βαμβακοκαλλιέργειες της Βοιωτίας, οι παραγωγοί της περιφέρειας έρχονται ολοένα αντιμέτωποι με νέα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι βαμβακοπαραγωγοί στο νομό Βοιωτίας, τους φέρνουν αντιμέτωπους με το ενδεχόμενο να απολέσουν το δικαίωμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης λόγω μειωμένης παραγωγής, που οφείλονται στο πράσινο σκουλήκι.

Επειδή, όπως είναι προφανές, η μείωση της παραγόμενης ποσότητας βάμβακος δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των αγροτών και η σύνδεσή της με την συνδεδεμένη ενίσχυση φέρνει τους αγρότες σε νέα αδιέξοδα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Έχει ζητήσει το Υπουργείο ενημέρωση από τις τοπικές ΕΑΣ και τους Δήμους για το ποιες περιοχές έχουν πληγεί από το πράσινο σκουλήκι;

-Προτίθεται να μεταβάλλει το καθεστώς σύνδεσης της παραγόμενης ποσότητας βάμβακος με την συνδεδεμένη ενίσχυση, ειδικά στις περιπτώσεις που η μειωμένη παραγωγή δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των αγροτών

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: