Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς (ΟΓΕ), Επιτροπή Ειρήνης Λιβαδειάς, Παράρτημα ΕΣΥΝ Βοιωτίας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ. μ.

στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες,

Σας καλούμε να τιμήσουμε τον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 .Τα κύρια συνθήματα τότε για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες . Τιμάμε με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας μας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. -τρόικας -ΕΕ-Δ.Ν.Τ -κεφαλαίου.

Έρχονται να συνεχίσουν το τσάκισμα και την ισοπέδωση των λαϊκών οικογενειών. Ξεκινούν το κατεπείγον χρονοδιάγραμμα για τη σφοδρή κλιμάκωση με τα νέα μέτρα-κόλαση. Στο απόσπασμα στέλνουν την ανθρώπινη ζωή, τη ζωντανή εργασία. Στην ημερήσια διάταξη βάζουν: Νέα κάθε είδους χαράτσια και την απογείωση των προηγούμενων, συρρίκνωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου μαζί και των «ελαφρύνσεων», αυτών δηλαδή που έχουν ξεμείνει μετά το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και τον εφαρμοστικό νόμο, φοροληστεία απέναντι στους φτωχούς αγρότες, μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών, παράδοση της Υγείας και της Παιδείας στους επιχειρηματίες, στους μάνατζερς και τους χορηγούς. Στα σχολεία οι μαθητές έχουν έλλειψη βιβλίων και θέρμανσης, υπάρχουν δε και παιδιά που υποσιτίζονται! Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο σήμερα. Κανένας δεν είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο της ανεργίας, αφού οι απολύσεις και η εφεδρεία είναι προ των πυλών. Καταργούν ουσιαστικά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις. Κι ενώ γονατίζουν το λαό με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με την ακρίβεια, με τα χαράτσια, ξοδεύουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, οι δε αποστολές εκτός συνόρων, στοιχίζουν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στο Αιγαίο προχωρούν για συνεκμετάλλευση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Επιπλέον οι ιμπεριαλιστές οξύνουν την επιθετικότητά τους, στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενώ ελληνικές, Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις ασκούνται στην εσωτερική καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα, τον εχθρό λαό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά, για όλους με δικαιώματα.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης.

Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από το εξωτερικό.

Αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Μαζικά, συλλογικά, οργανωμένα αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια της Εφορίας, της ΔΕΗ. Ορθώνουμε τείχος λαϊκής αλληλεγγύης.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους οργανώνουν τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για ανατροπή της αντιδραστικής κυβέρνησης συνεργασίας, για το άνοιγμα του δρόμου, για μια άλλη εξουσία και οικονομική, πολιτική οργάνωση της κοινωνίας που να υπηρετεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, της νεολαίας, των γυναικών».

38 χρόνια μετά, εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την ιστορία του αντιδικτατορικού αγώνα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη δικτατορία και τους νόμους της. Ηταν πράξη απειθαρχίας και ανυπακοής στο καθεστώς της. Όταν, λοιπόν, ένας λαός θέλει, μπορεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: