Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Σεβασμιότατος Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος: «Πρέπει να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας»


Έκκληση για ενίσχυση του εθελοντισμού απευθύνει η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κυρίως την περίοδο αυτή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τα μηνύματα για τραγικές συνθήκες που βιώνουν αρκετοί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι ανησυχητικά ενώ αυξάνονται τέτοιου είδους περιστατικά στη Βοιωτία και κυρίως στη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Μητρόπολη όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά αντίθετα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όπου αυτό είναι δυνατό.

«Είναι πολύ σημαντική η συμβολή όλων μας και δεν περισσεύει κανένας. Από πλευράς Μητροπόλεως προσπαθούμε να οργανώσουμε περισσότερο την εθελοντική προσφορά για να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που είναι σε χειρότερες καταστάσεις και συνθήκες από τον καθένα μας», σημειώνει ο κ. Γεώργιος.

Και προσθέτει: «Η βοήθεια, η συνεργασία και η στήριξη είναι πολύ σημαντική.

Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα στις δύο μεγάλες πόλεις γιατί η ανεργία έχει δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις.

Είναι τρομερό συνάνθρωποί μας να μη μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους, να μη έχουν να ζεσταθούν, να μην έχουν να φάνε και να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες της ζωής, ιδιαίτερα οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι και όλοι εκείνοι που για οποιοδήποτε λόγο βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισημαίνει ότι «η εκκλησία δεν μπορεί να καλύψει τα κενά της πολιτείας, ωστόσο αγωνίζεται με τους άξιους και καλούς συνεργάτες της και με τους εφημέριους που καταβάλουν κάθε προσπάθεια».

Kαι καταλήγει: «Πιστεύω ότι με τη καινούργια την μεγάλη και πιο πλουραλιστική προσπάθεια των εθελοντών θα δώσει ο θεός να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Πηγή www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: