Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ζωηρό επιστημονικό ενδιαφέρον απέσπασε η ημερίδα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στη Θήβα






Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στην πόλη της Θήβας η ημερίδα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ με θέμα: «Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ (ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΣ ) ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ», κατά την οποία αναπτύχθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον διάλογος για τη σχέση της χριστινιανής θρησκείας με τον Θεό και τον Άνθρωπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βοιωτίας Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμίοτατος Μητροπολίτης Θηβών καιο Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο β. Επίσκοπος Διαυλείας κκ. Γαβρηίλ, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σπύρος Νικολάου και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι απ` όλη τη Βοιωτία που μαζί με τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών είχαν σχεδόν γεμίσει το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές της επιστημονικής ημερίδας ήταν οι κκ. Δημητρακόπουλος Μιχάλης, καθηγητής φιλοσοφίας στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, με θέμα:΄΄Νίτσε και θεός΄΄, Δεληκωνσταντής Κώστας, καθηγητής φιλοσοφίας στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:΄΄Νεοτερικός άνθρωπος και χριστιανισμός΄΄ και Μπέγζος Μάριος, καθηγητής της φιλοσοφίας της θρησκείας, στη θεολογική σχολή πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:΄΄Αθεϊσμός και φιλοσοφία της θρησκείας΄΄. Την συζήτηση διεύθυνε ο Πρόεδρος της εταιρείας Βοιωτικών Μελετών Δρ. Νικόλαος Κόλλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: