Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παράταση του μέτρου των αυθαιρέτων ζητούν οι Μηχανικοί της Στερεάς





Διευκρινήσεις και οδηγίες προς του μηχανικούς για το νόμο των αυθαιρέτων έδωσε το Παράρτημα της Αν. Στερεάς Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011. Οι Μηχανικοί διακρίνουν ασάφειες που τους δημιουργούν προβλήματα και ζητούν γενναία παράταση του μέτρου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δικηγόρος κ. Κώστας Καρατσόλης και η αρχιτέκτων μηχανικός, συντ. πρώην διευθύντρια ΔΟΚΚ-ΥΠΕΧΩΔΕ κα Ελένη Μπούτου-Λεμπέση.

Ενημερωτική ημερίδα, λοιπόν, σχετικά με την ερμηνεία του νέου νόμου για τη ρύθμιση για των αυθαιρέτων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με την συμμετοχή με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Α. Στερεάς και της Ν.Ε. Βοιωτίας. « Ο νόμος είναι πολύ δύσκολος ως προς την ερμηνεία του και τα προβλήματα που υπάρχουν με τα αυθαίρετα πολλά. Έτσι πραγματοποιήσαμε αυτή την ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι ώστε να υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση και αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα στη Βοιωτία και μέλος της Δ.Ε. Γιώργος Κουτσόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκαν διευκρινήσεις και οδηγίες προς του μηχανικούς για το νόμο των αυθαιρέτων ενώ έμφαση δόθηκε σε ασάφειες που υπάρχουν ως προς την εφαρμογή του νόμου γεγονός που οδήγησε τους μηχανικούς να ζητήσουν παράταση στην τακτοποίηση των ζητημάτων για τα αυθαίρετα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
«Το Τεχνικό Επιμελητήριο μαζί με τη Ν.Ε. Βοιωτίας και την επιτροπή προβλημάτων του νομού συνεχίζει την ενημέρωση σχετικά με τα θέματα ρύθμισης των αυθαιρέτων», τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Απόστολος Καραναστάσης. Και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα με τεράστια προβλήματα. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο χρίζει πολλών ερμηνειών και δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε 15 μέρες υπάρχουν τουλάχιστον τρείς εγκύκλιοι που διευκρινίζουν θέματα που προκύπτουν καθημερινά. Εμείς ως ΤΕΕ κάνουμε μια προσπάθεια για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους. Παράλληλα ζητάμε να δοθεί μια μεγάλη παράταση στο θέμα της ρύθμισης των αυθαιρέτων δηλαδή να συνεχίσει να ισχύει και μετά το τέλος Νοεμβρίου».


Φωτογραφίες Χρήστος Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: