Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατάσταση πολιορκίας…


Του Παναγιώτη Ψυχογιού*

Σε κατάσταση... πολιορκίας, έκτακτες δηλαδή καταστάσεις, οδηγείται ο Δήμος Λεβαδέων εξ αιτίας της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να συντάξει έγκαιρα τον Προϋπολογισμό του Δήμου γιά το έτος 2012.

Συμφωνά με το άρθρο 159 του ΚΔΚ (Ν_3463_2006), άν ο Προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί μέχρι την 30 Νοεμβρίου τότε τότε αυτοδίκαια συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, τον συντάσσει και τον ψηφίζει, ανεξάρτητα από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και την Οικονομική Επιτροπή (η οποία μέχρι σήμερα δεν συνεκλήθη ούτε μία φορά για την κατάρτιση του).

Η Δημοτική Αρχή δεν συνέταξε επίσης, ενώ ήταν υποχρεωμένη από τον Νόμο, το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Δήμου μέχρι την λήξη της θητείας της καθώς και το ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ του Δήμου που είναι προαπαιτούμενα και απαραίτητα για την σύνταξη του Προϋπολογισμού.

Η Δημοτική Αρχή που επιβάρυνε τα οικονομικά του Δήμου με 6 Αντιδημάρχους, Γενικό Γραμματέα, πλειάδα Ειδικών Συμβούλων και Προέδρων ΝΠΔΔ, όλων αμειβομένων με παχυλούς μισθούς, δεν μπορεί να προσφέρει, από ότι φαίνεται, ούτε το ελάχιστο στην διαχείριση του Δήμου.

Οι μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις δεν έχουν πια κανένα αντίκρισμα και δείχνουν το μέγεθος της άγνοιας των τοπικών συνθηκών και των υποχρεώσεων που αναλάμβανε ο Δήμος με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” . Επίσης δείχνουν παντελή άγνοια των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κεντρική Κυβέρνηση και την επιρροή τους στους πόρους του Δήμου.

Η νοοτροπία ότι ο Δήμος Λεβαδέων είναι ο πρώην Δήμος Χαιρώνειας και όλα μπορούν να γίνονται «στο πόδι και στο περίπου» πρέπει να εκλείψει και να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες γιατί την πληρώνουμε ακριβά.

* Ο Παναγιώτης Ψυχογιός είναι Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο
Δήμο Λεβαδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: