Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία στη Θήβα


H ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» σάς προσκαλεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων τις ημέρες Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Το Φόρουμ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θηβαίων και τον Σύλλογο Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος», καθώς και με τη συνεργασία της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Το πρόγραμμα του διημέρου είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου – αίθουσα «Σεμέλη»

- 11:00: Παρουσίαση της έκθεσης "Ειρήνη Είναι" και διαδραστικό δρώμενο με τίτλο "11 δευτερόλεπτα", με μαθητές της Θήβας.

- 20:00: Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης "Ειρήνη Είναι" με τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διεθνούς διαγωνισμού υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του ΥΠΠΟΤ. (www.eirinieinai.gr).

Σάββατο 12 Νοεμβρίου – αίθουσα «Αρμονία»

- 19:00: Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Νικολάου

- 19:15: Θεατρικό Δρώμενο με θέμα τη Βία στην καθημερινότητα από μέλη της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας. Κείμενα: Λεμονιά Κουτσοβασίλη.

- 19:45 - 20:15: Συζήτηση με θέμα «Ακτιβισμός και Μη Βία: το διαβατήριο για το μέλλον», με ομιλητή τον πρόεδρο της ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδας, κ Νίκο Στεργίου.

- 20:15 – 21:00: Συζήτηση με θέμα «Πνευματικότητα και Μη Βία» με ομιλητή τον Ισπανό Ανθρωπιστή διανοητή και ακτιβιστή κ. Eduardo Gozalo.

Από Παρασκευή 11 έως και Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Σεμέλη»: Έκθεση Φωτογραφίας "Ειρήνη Είναι" υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και του ΥΠΠΟΤ.

Η έκθεση στη Θήβα είναι συνδιοργάνωση με τον Συλλόγου Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 17:00 – 21:00.

Η ΜΚΟ "Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία" είναι μια διεθνής οργάνωση που από το 2001 έχει νομιμοποιηθεί και δρά και στην Ελλάδα. Οι σκοποί της είναι ταυτόσημες με την ονομασία της: η προώθηση των αξιών της Ειρήνης και της Μη Βίας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας (βιοτικό επίπεδο, υγεία, εκπαίδευση, καθημερινότητα κλπ). Στην 10χρονη δράση μας στην Ελλάδα, έχουμε συνεργαστεί με πολλές άλλες οργανώσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με Δήμους, Πανεπιστήμια, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ενώ είμαστε από το 2010 στην επίσημη λίστα των Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΤ.

Μετά και την εξαιρετικά πετυχημένη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο της "Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία" (02/08/2009-02/01/2010) από τη Νέα Ζηλανδία στην Αργεντινή (www.theworldmarch.org), διοργανώνουμε φέτος το πρώτο "Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία" – www.peace-and-nonviolence.org. Το φόρουμ αυτό είναι πολυκεντρικό και το διάστημα 7 με 13 Νοεμβρίου σε πολλές πόλεις του κόσμου, θα διοργανωθούν διάφορα δρώμενα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις, με τους εξής στόχους:

1. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διάλογο μεταξύ των ατόμων, των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων πάνω σε διαφορετικά θέματα (εκπαίδευση, υγεία, διαφορετικές μορφές βίας, κ.λπ.) προωθώντας τη συνεργασία με βάση την μεθοδολογία της μη βίας.

2. Να οργανωθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όλων των ειδών που θα συμβάλουν στην καλλιέργεια μιας παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για την ειρήνη και τη μη βία.

3. Να δοθεί ένα παγκόσμιο πνευματικό κάλεσμα για περισυλλογή για την ειρήνη και τη μη βία τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο στις 11/11/11 για 11 δευτερόλεπτα. Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι τα μεγάλα βήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας (το πέταγμα στους ουρανούς, η προσγείωση στη Σελήνη, η κατάργηση της δουλείας κ.λπ.) χρειάστηκαν λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα για να τα φανταστεί κανείς. Η δύναμη που κρύβεται σε τέτοιες στιγμές έμπνευσης είναι πολύ ισχυρή και δεν πρέπει να την υποτιμούμε, αλλά να την ενισχύουμε τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Με εκτίμηση,

Νίκος Στεργίου

Πρόεδρος Δ.Σ.

ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ελλάδα

Τ: 2262022973 Κ: 6949401458

Δεν υπάρχουν σχόλια: