Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ : «ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ…»


Σε δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ για τους αναπληρωτές, ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν και το εξής:

«Διεκδικούμε … Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικοί διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου».

Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα «ο διορισμός με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου»;

Σημαίνει ότι σημερινός απόφοιτος δικαιούται μόνιμη δουλειά, αφού πρώτα διοριστούν όσοι αποφοίτησαν πριν από αυτόν, με άλλα λόγια όταν … έρθει η σειρά του !!!

Σημαίνει, ότι ο σημερινός αναπληρωτής ή ωρομίσθιος που είναι σήμερα 25 χρονών και εργάζεται (καλύπτει δηλαδή κάποιο κενό), μπορεί να γίνει μόνιμος, όχι άμεσα, αλλά στο προσεχές … μέλλον!

Την ίδια στιγμή όμως η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι εκρηκτική:

α) Τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής για παράδειγμα ουσιαστικά δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

β) Τα κενά είναι ακόμα περισσότερα, αν πάρουμε υπόψη τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες του λαού μας. Για παράδειγμα, με 20 μαθητές στην τάξη ή με μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών κατά 5 χρόνια, οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

Άρα, υπάρχει ανάγκη να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι που εργάζονται σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση, οι οποίοι ούτως ή άλλως καλύπτουν κενά, αλλά και να διοριστούν πολλές χιλιάδες ακόμα!

Οι «Παρεμβάσεις» ωστόσο λένε: «δεν μπορείς άμεσα να διοριστείς άμεσα και ας δουλεύεις ήδη, αφού αποφοίτησες μόλις πρόσφατα! Πρέπει να διοριστείς με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου»!!!

Η πρόταση τελικά που κάνουν αποτελεί διαχείριση της ανεργίας, αποτελεί αίτημα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, με την πολιτική που γενικεύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην εκπαίδευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Παλιότερα, υποστήριζαν θέση που έλεγε «διορισμός, μετά από 18μηνη προϋπηρεσία», δηλαδή, πρώτα συμβασιούχους και μετά μόνιμος!

Αλλά και σήμερα, το αίτημα που προβάλλουν δεν είναι η κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή, αλλά μόνο του αναπληρωτή ΕΣΠΑ και μειωμένου ωραρίου (τοποθέτηση που κατέθεσαν γραπτά οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 14/11/2011). Αξίζει να σημειωθεί πως άλλες θέσεις προβάλλουν στο διαδίκτυο και άλλες καταθέτουν στο Δ.Σ. της ΔΟΕ! Ο καιροσκοπισμός και η διγλωσσία σε όλο τους το μεγαλείο!

Η ουσία δεν αλλάζει. Το αίτημα για «μόνιμη δουλειά εδώ και τώρα» παραπέμπεται «στη Δευτέρα Παρουσία»(!) και την ίδια ώρα περισσεύουν οι αγωνιστικές κορόνες των «Παρεμβάσεων» περί μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί μια τέτοια δύναμη; Οι εκπαιδευτικοί ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑI ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ, ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: