Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

O Αλέξανδρος Μητάς υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών στις εκλογές του ΕΠΒ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μέσα σε έναν καταιγισμό γεγονότων, σε μια εποχή ραγδαίων και πολλές φορές μη προβλέψιμων εξελίξεων και κυρίως, υπό το βάρος δυσβάσταχτων μέτρων, για όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας μας , καλούμαστε στις 15 και 16 του Νοέμβρη 2011 να εκλέξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Μπορεί άραγε η επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας να επιβιώσει σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον;

Μπορεί το Επιμελητήριο Βοιωτίας να συνδράμει στον καθημερινό αγώνα της μικρομεσαίας τοπικής επιχείρησης;

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση βαθαίνει και γίνεται μεγαλύτερη. Η ελληνική οικονομία έχει εισέρθει σε μια σπείρα ύφεσης, από την οποία φαίνεται δύσκολο να εξέλθει. Πολλοί συνάδελφοι μας έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους καθώς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις.

Μείωση της ζήτησης, ακάλυπτες επιταγές, παράλογη φορολογική επιβάρυνση, έλλειψη ρευστότητας ακόμη και ποινικοποίηση του «επιχειρείν» σημαδεύουν πια το επιχειρηματικό κλίμα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα κληθεί να αναμετρηθεί με αυτές τις νέες συνθήκες και να αναζητήσει το νέο του ρόλο.

Οι παρεμβάσεις του προς την Πολιτεία και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων πρέπει να χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και γνώση, από συνέχεια και εμπειρία.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναπτύξει ακόμη περισσότερες δράσεις, που θα θωρακίζουν και θα ενισχύουν την προσπάθεια κάθε συναδέλφου, δράσεις κατάρτισης, δράσεις ενημέρωσης, δράσεις συμβουλευτικής και προπάντων δράσεις εξωστρέφειας.

Παράλληλα, πρέπει ο επιμελητηριακός θεσμός να ενισχυθεί και να γίνει η φιλική και προσιτή πύλη κάθε συναδέλφου στην δημόσια διοίκηση, ώστε σε ένα μοναδικό σημείο να διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις του.

Η Υπηρεσία μιας Στάσης και η τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Η Βοιωτία διαθέτει ικανές δημιουργικές δυνάμεις, τις οποίες πρέπει με κάθε τρόπο να τις στηρίξουμε, εάν πραγματικά επιθυμούμε να θέσουμε τις βάσεις για την διέξοδο από την κρίση.

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου πρέπει να συνεχίσει να αρθρώνει έναν ανεξάρτητο λόγο, μακριά από μικροκομματικές πολιτικές και ακραίους τοπικισμούς.

Η νέα διοίκηση πρέπει να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την υγιή επιχειρηματικότητα.

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά και η μέχρι τώρα πορεία μου δε μου επέτρεπαν σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές να μείνω απλός παρατηρητής της οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης του τόπου μας. Πολύ δε περισσότερο, απλός παρατηρητής του πλήρους μαρασμού των επιχειρηματιών της Βοιωτίας, των οποίων γνωρίζω πολύ καλά και τους κόπους και τις αγωνίες τους.

Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές, εντασσόμενος στην συλλογική προσπάθεια του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και να διεκδικήσω μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητήριου, δεσμευόμενος, ότι θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις σε μια πορεία ανάκαμψης αυτής της αρνητικής πορείας.

Ο συνδυασμός μας, με επικεφαλής τον Αγνιάδη Παναγιώτη, στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω στο τμήμα των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ έχει ως μοναδικό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πλειάδας των ζητημάτων, που μας έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και η ενεργός συμμετοχή στις εξελίξεις μέσα από έναν φορέα που επιθυμούμε να αποτελέσει έναν δυναμικό και αποτελεσματικό εκφραστή του τοπικού επιχειρηματικού δυναμικού. Μια ισχυρή φωνή όλων μας.

Διαθέτοντας την εμπειρία, τη γνώση, τη θέληση και το μεράκι να αγωνιστώ για να δοθούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις στα απλά και καθημερινά ζητήματα, που αφορούν τους επιχειρηματίες του τόπου μας, ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ώστε μαζί να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το παρόν και να πετύχουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Με τιμή

Αλέξανδρος Μητάς

Λογιστής - Φοροτεχνικός

Μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει ως :

Αντιδήμαρχος Λεβαδέων

Υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων 2006

Δημοτικός Σύμβουλος Λεβαδέων επί σειρά ετών

Μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Βοιωτίας

Μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Γ. Γ. του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Μέλος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας , του Ευρωεπιμελητηρίου και του διεθνούς Επιμελητηρίου

Πρόεδρος της Ομάδας Νέων Επιχειρηματιών Λιβαδειάς

Μέλος του Επιμελητηρίου Νέων Ελλάδας και του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων

Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Ιδρυτικό Μέλος της Α Ε Λ

Μέλος του Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς

Γ. Γ. του Ερασιτέχνη Λεβαδειακού

Ιδρυτικό Μέλος του Πιστωτικού Συνεταιρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: