Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σε διαπραγμάτευση καλεί την RED SA για τα αντισταθμιστικά ο Δήμος Ορχομενού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Νοεμβρίου 2011


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ορχομενός 28/11/2011
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρ.14470

Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση:28ης Οκτωβρίου 50
Τ.Κ 32300
Τηλ:22610-34153
Φαξ:22610-34217

ΠΡΟΣ
κ. Κοσμά Φέσσα
RED SA
Κολοκοτρώνη 3-5
Αθήνα


Κύριοι,
Η νέα Δημοτική αρχή εφαρμόζοντας μια νέα πολιτική επικοινωνίας και συνεργασίας με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου μας, προσκαλεί και επίσημα τους υπευθύνους των εταιρειών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού, για να συζητηθούν οι δεσμεύσεις και οι όροι αυτής της συνεργασίας και για τους δύο συμβαλλόμενους.
Σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες GAMESA και PROTERGIA παρευρέθησαν σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και δεσμεύτηκαν ενώπιων των συνεργατών μας για κατασκευή έργων· η μεν πρώτη για έργα κόστους 200.000 € ως αντισταθμιστικά οφέλη για την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας και ενός υποσταθμού της Δ.Ε.Η, η δε δεύτερη για έργα 250.000 € για πάρκο 6 ανεμογεννητριών .
Με γνώση των οικονομικών δυσχερειών τις οποίες αντιμετωπίζουν την εποχή αυτή όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις ,και στα πλαίσια της ομαλής συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες ,επισημαίνουμε ότι το αιολικό σας πάρκο που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2009 εντός των ορίων του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα επικερδές. Μπορούμε εύκολα να το συμπεράνουμε αυτό κάνοντας μια αναγωγή από το ποσό των 300.000 € που περιέρχεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον Δήμο μας και αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 3% των κερδών σας. Όμως τα αντισταθμιστικά οφέλη που συμφωνήθηκαν για τον Δήμο ήταν μόλις 17.500 € ή τουλάχιστον αυτά είναι σε γνώση μας.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας καλέσουμε, και εν όψει της αδειοδότησης για το φωτοβολταϊκό πάρκο που ζητάτε, σε συνάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα για να συζητηθεί η συνεργασία μας, ώστε οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Παύλου και Κάστρου να τύχουν της ανάλογης μεταχείρισης.

Με τιμή


Ο Πρόεδρος της Δ.Κοινότητας Παύλου Ηρακλής Ντούφεξής

Ο Πρόεδροςτης Δ.Κοινότητας Κάστρου Δημήτριος Παπαϊωάννου

Ο Δήμαρχος Ορχομενού

Κων/νος Ξηρογιάννης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο Δήμος μας πρεπει να διεκδικήσει όσα μπορεί περισσότερα άπό όλους αυτούς που δραστηριοποιούνται στα χωριά μας . Μπράβο στη νεα δημοτική αρχή. Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν αυτή η μεταστροφή του Δήμου έτσι ωστε να διαπραγματεύεται εργα στη δύσκολη αυτή εποχή αλλά πρέπει να ισχύσει και για εμάς στο Παύλο /.
συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε .